UVS O19 reisde zaterdag met een ruime selectie af naar Den Haag voor de confrontatie tegen het roemruchte HBS. De afgelopen weken toonde de ploeg een stijgende vorm en de trouwe volgers waren dan ook weer benieuwd hoe UVS vandaag voor de dag zou komen. 

Beide teams trapten om 14.15 uur af op het mooie hoofdveld op Sportpark Craeyenhout. Vanaf het begin ontspon zich een prachtig voetbalgevecht tussen 2 teams die puur op de winst speelden. UVS speelde zoals de laatste weken met veel energie, flair en volle druk naar voren. Maar ook HBS liet zich gelden met een paar hele goede spelers in de gelederen. Na een kwartier een duur foutje achterin bij UVS die direct werd afgestraft door de Hagenezen; 1-0. Een domper voor de blauw-witten maar net als in voorgaande wedstrijden, toonde de ploeg veel karakter en vocht zich terug in de wedstrijd. Met kansjes voor Sieb, Benk en Jesper werden de 1e speldenprokjes uitgedeeld. Vlak voor rust een inworp voor UVS aan de rechterkant van het veld. Daan gooit in op Sieb die prachtig wegdraait en vervolgens Sjors inspeelt. Met een heerlijke kaats zette spits Sjors de doorbewogen Sieb vrij die verwoestend uithaalde in de korte hoek; 1-1. Een zeer goed moment voor de gelijkmaker zo vlak voor thee. In de 2e helft ging het tempo van deze prachtige wedstrijd verder omhoog zonder enig moment te vervelen. Het spel golfde op en neer, maar de betere kansen waren voor UVS. Vijf minuten voor tijd viel de beslissing in deze ware thriller. Na een prima interceptie door Jesper, speelt de ingespeelde Jesse aan de rechterkant de watervlugge Fabian vrij. Zijn pass op Sjors was perfect die vol uithaalde. Zijn snoeiharde inzet spatte uiteen op de kruising, maar de dekselse Boy kopte de rebound binnen; 1-2. In de slotminuten was het billenknijpen voor de staf en Leidse aanhang, maar weer werd een overwinning op spectaculaire wijze uit het vuur gesleept. Het eindsignaal klonk en dolle vreugde en één groot feest in de UVS-kleedkamer na de 4e competitieoverwinning op rij.     

De ploeg van trainer/coach Kevin Krishan speelt de komende 2 competitieduels thuis in de eigen Kikkerpolder. Een aanrader voor liefhebbers van aanvallend jeugdvoetbal in de Leidse regio, u bent van harte welkom zaterdag a.s. bij de wedstrijd tegen Concordia, aanvang 12.15 uur !

Beide doelpunten op beeld en hier te zien

Een trotse leider

4 dagen geledenUVS zoekt jeugdtrainer voor de Jo13-1
5 dagen geledenSluit je aan bij onze talentvolle JO11-1 groep!
3 weken geledenUVS Meiden Voetbalmiddag op 31 maart