Liever had UVS gewoon enkele weken terug op zaterdag het treffen met Westlandia afgewerkt. Er kwam evenwel een belletje dat de thuisploeg een aantal coronagevallen had en niet kon spelen. Dit maakte dat de Leidenaren gisteravond aan moesten treden op sportpark De Hoge Bomen. Zoals te verwachten viel, moesten de bezoekers vol aan de bak. Rond 22.30 uur kon worden vastgesteld dat ook een midweekse avond bijzonder prettig kan zijn voor de koploper. Boy Tetteroo vond als enige het net en daarmee pakte de ploeg van Kevin Krishan nog meer voorsprong op de concurrentie.

,,Yes, yes, yes.”. Dit waren de woorden na het laatste fluitsignaal van voorzitter Mat de Tombe, staande achter de bank van UVS. De vreugde van de preses was voor te stellen. Het gaat al het gehele seizoen crescendo met de hoofdmacht en in het Westland werd andermaal een puike prestatie neergezet of zoals Krishan sprak ‘Een geweldige teamprestatie tegen een lastige tegenstander’. Alles wijst er op dat het gaat gebeuren ofwel dat de blauw-witten straks weer eersteklasser zullen zijn.

De nu in het donker gekleurde tenue spelende bezoekers en Westlandia maakten er een intensieve en energieke pot voetbal van. Beide teams wilden niets weten van de kat uit de boom kijken en zochten meteen de aanval. Roy van Beek was de eerste die doelman Delano van Wanrooij testte en daarmee werd UVS gewaarschuwd. De nummer vijf was voornemens om de lijstaanvoerder het vuur aan de schenen te leggen en had snode plannen om deze dinsdagavond te benutten om UVS de tweede nederlaag van het seizoen toe te brengen.

Vier minuten na de eerste kans werd Abdelkarim ‘Appie’ Maatoug in stelling gebracht. De jeugdige middenvelder rondde keurig af en zo leek UVS de droomstart te hebben waarop was gehoopt. Tot ieders verbazing werd de treffer afgekeurd door scheidsrechter Roozeboom. Een vlagsignaal was er niet geweest en de eigen waarneming leek niet te passen bij de werkelijkheid. UVS baalde uiteraard omdat dit het duel een bepaalde gewenste wending mee had kunnen geven.

Over teleurstellingen moet je heen en UVS toonde volwassenheid, een kenmerk die het team al het gehele seizoen past. Wel meldde Van Beek zich kort daarop andermaal bij van Wanrooij, maar de doelman had geen trek om zich (pas) voor de vijfde keer te laten verschalken dit seizoen. Tetteroo ging er vervolgens op volle vaart van tussen, maar leek te snel te schieten om Jari Duijvestijn te kunnen verontrusten.

Bijna halverwege de eerste helft taxeerden Mart Spierdijk en Marvin Sloos een dieptebal niet goed en daardoor kreeg Van Beek zijn derde mogelijkheid te scoren. Het schot van de nummer tien miste kracht en zo bleef UVS een achterstand bespaard na het zeldzame defensieve slippertje. Dennis Verbeek probeerde het ook een keer en daarmee gaf de thuisploeg wel aan goed in de wedstrijd te ‘hangen’.

Bij UVS leek het niet geheel goed te staan, mede doordat de linksback vaak hoog op stond en Vince van Hagen zwierf over het veld. Krishan zag het en nam ook adviezen van Marvin Sloos en bankzitter William van Vliet ter harte om de formatie enigszins aan te passen. Rond de dertigste minuut kapte Tetteroo zijn man uit en drukte gedecideerd af. Duijvestijn leek niet helemaal overtuigend in deze situatie, maar de 0-1 kwam als geroepen voor UVS. De belangrijkste redding moest Van Wanrooij kort voor de pauze maken. Een vlammend schot vanuit de tweede lijn van Verbeek kon tot hoekschop worden gewerkt.

Waar UVS een van de meest arbeidsintensieve eerste helften achter de rug had, werd vooral in het eerste deel van de tweede helft duidelijk waarom de ploeg ruim bovenaan staat. Westlandia werd nu herhaaldelijk teruggedrongen en er kwamen de nodige kansen om verder afstand te nemen. Vooral Tetteroo kwam meerdere keren in scoringspositie, ook door eigen toedoen, maar de 0-2 bleef uit. De ingevallen Jesse Hulters drong een keer uitstekend door en Enrico Geus kon afronden. Dit keer was er wel een vlagsignaal en daar leek weinig op aan te merken. Een aanval uit het boekje had beloond moeten worden met de bevrijdende tweede treffer, maar de genoemde linksbuiten kreeg zijn tweede doelpunt van de avond niet.

Jesse Huiklters met zijn kans

Daarna kwamen de Westlanders weer wat meer in de wedstrijd, maar gevaarlijk werd het pas in de uiterste slotfase. Een inzet veranderde van koers en eindigde op het dak van het doel. De ingevallen Axel Pison bracht in alle rust redding op de doellijn en zo bleef de gelijkmaker uit. Die zou ook ronduit onverdiend zijn geweest. Zeker, Westlandia verdiende de complimenten voor de inzet en de daadwerkelijke wil om UVS een zware avond te bezorgen. UVS liet evenwel zien meer in huis te hebben en kon de dertiende overwinning van het seizoen laten bijschrijven. Tevens de dertiende keer dat de punten uitkwamen bij de rechtmatige eigenaar.

Krishan: ,,Een voor de neutrale kijker leuke wedstrijd. En voor de staf, spelers en volgers winst in een lastige uitwedstrijd, die ook zo voorspeld was. In het eerste halfuur hadden we moeite met druk zetten op het verdedigende deel van hun middenveld, maar daarna kregen we de controle. Ook in de eerste helft kregen we al wel de beste kansen, maar zeker na de rust hebben we ze in leven gehouden. Daardoor bleef het spannend. Ik kan niet anders dan tevreden zijn. Deze pot kunnen we met een goed gevoel afstrepen en de nul is weer gehouden door keihard te werken en deels goed voetbal te laten zien.”

Westlandia-UVS 0-1 (0-1). 31. Tetteroo 0-1. Scheidsrechter: Roozeboom.

Basisopstelling Westlandia: Duijvestijn, Janssen, Le Duc, Van de Berg, Olsthoorn, Wagner, Verbeek, Van Beek, Van Hagen, Lievaart, Van der Voort.

Basisopstelling UVS: Van Wanrooij, Sloos, Spierdijk, S. Verlaan, Van Kempen, De Roy van Zuydewijn, Maatoug, Leugering, Geus, Tavilla, Tetteroo.