UVS leed al de tiende nederlaag van het seizoen. Forum Sport was in eigen haven te sterk voor de Leidenaren en dat betekende alweer de zevende nederlaag op rij voor de blauwwitten die stevig op de dertiende plaats geparkeerd staan.

Trainer Aart Jan van Boksel was voor de derde keer op rij hoofdverantwoordelijke en staat dus nog op nul punten. De ernst van de situatie is de tijdelijke opvolger van Kevin Krishan meer dan duidelijk, maar het vertrouwen blijft dat de ommekeer eraan komt. ,,Dat moet enkel wel snel gebeuren, want sommige ploegen hebben wel het nodige wisselgeld ten opzichte van ons. Ik kan mijn ploeg echter niets verwijten. Er is voor driehonderd procent inzet getoond, het zat daarnaast niet mee en ik moet daarbij ook stellen dat ik Forum Sport een hele sterke tegenstander vind. Wat dat betreft ben ik met Valken’68, DSO en nu deze ploeg uit Voorburg zwaar ingestapt, om het zo te zeggen.”

Forum Sport trad aan met een jong team en trainer Bas Steffens had zelfs drie spelers van achttien jaar in zijn ploeg opgenomen. Bij UVS ontbraken nog steeds Marvin Sloos en Enrico Geus. Daarnaast keert Delano van Wanrooij, de eerste doelman, niet meer terug in de Kikkerpolder vanwege privéredenen.

Forum Sport was voor de pauze de bovenliggende partij en kreeg ook de nodige kansen. Het lukte uiteindelijk enkel Luuk Goedbloed om Wesley Kerkvliet te passeren. Voor het overige mocht UVS niet mopperen dat het daar bij bleef in de eerste helft.

Na rust zette UVS wat aan en werd het meer een wedstrijd. Timo Ploemen moest er kort na de pauze aan te pas komen om een vrijwel zeker doelpunt van Sven Verlaan te voorkomen. Een treffer kwam er wel maar dan aan de andere kant. Dit keer mocht Pjer Bom de felicitaties in ontvangst nemen. Daarna deed de Leidse ploeg er alles aan om een aansluitende treffer te vinden, maar dat lukte niet. ,,Ik vond ons erg sterk spelen na de pauze. Misschien ook wel omdat zij bij een 2-0 voorsprong niet meer zo nodig hoefden, maar ik had het idee dat we nog terug konden komen. We hebben echter erg veel moeite met scoren en dat is niet van vandaag. Ik ben van mening dat wij niet door een tegenstander als Forum Sport degraderen. Wij zullen de punten moeten gaan pakken van andere teams en ik zie zeker mogelijkheden, want er wordt snoeihard gewerkt. Die serie moet er nu wel aan komen en als dat lukt dan kunnen we ons zeker nog van deze plaats af spelen. UVS heeft nog steeds een prima ploeg, maar het zit niet erg mee. Zo werd er ook een treffer van ons afgekeurd. Ik had daar zo mijn twijfels bij. Van Delano is natuurlijk heel jammer, maar daar staat tegenover dat Marvin straks misschien nog wedstrijden kan gaan spelen. Dat is een echte winnaar en die kunnen we goed gebruiken.”

Van Boksel begon met een 5-3-2 opstelling en daarin was er plaats voor Thom de Vries. ,,We zijn naarstig op zoek naar doelpunten en binnen deze selectie zijn er jongens die een goal kunnen maken. Dat geldt ook voor Thom. Sommige spelers hikken er tegen aan en hopelijk komen ze snel over die barrière heen. Na de rust zijn we overigens weer terug gestapt naar ons vaste patroon en daar heb ik veel goeds in gezien. Het is nu zaak dat we die lijn doortrekken tegen Honselersdijk. Zeker geen makkie gezien ook hun uitslag tegen Nootdorp, maar we zullen de inhaalrace ergens moeten inzetten. Zaterdag zou een mooie start zijn.”

Basisopstelling UVS: Kerkvliet, L. Verlaan, S. Verlaan, Pison, Van Kempen, Adima, De Roy van Zuydewijn, Hulters, De Vries, Dubbeldeman, Van der Wilden.

Foto: met dank aan de collega’s van Haaglandenvoetbal, in dit geval Winfried Klos

4 dagen geledenVoorbeschouwing: UVS tegen Kagia
2 weken geledenVoorbeschouwing HVV – UVS
3 weken geledenZaalvoetbaltoernooi JO13-JO15 op zaterdag 30 maart