UVS Moet Ongelukkige Nederlaag Tegen SV DONK Slikken

Gouda, 14 oktober 2023

Op een zonnige (met af en toe wat regen) zaterdagmiddag stonden UVS en SV DONK 1 tegenover elkaar in een enerverende voetbalwedstrijd. Het fluitsignaal van scheidsrechter F. Groenen klonk om 14:30 uur op Nieuwe Donkstraat 1, Gouda.

UVS opende sterk en toonde meteen veel wilskracht in de eerste 10 minuten. De blauw-witte formatie kreeg twee uitstekende kansen, waarbij de voorsprong voor het grijpen lag. Helaas ontbrak het aan de nodige overtuiging om de score te openen. In tegenstelling tot UVS, leek SV DONK in de beginfase afwachtend te spelen, waarbij ze achterover leunden en gokten op snelle uitvallen.

Echter, tegen alle verhoudingen in, kwam in de slotminuten van de eerste helft het ongelukkige moment waarop SV DONK uit een vrije trap bij de tweede paal de 1-0 op het scorebord zette, tot grote teleurstelling van UVS.

In de tweede helft zette UVS hetzelfde spelbeeld voort als in de eerste helft. De blauw-witte brigade domineerde het balbezit en bleef levensgrote kansen creëren. In de 69e minuut bracht Axel Pison de verlossing voor UVS door uit een corner de gelijkmaker te scoren, waardoor de stand 1-1 werd.

UVS bleef druk uitoefenen op het doel van SV DONK, en het leek slechts een kwestie van tijd voordat de winnende goal voor UVS zou vallen. SV DONK leek vermoeid en kon nauwelijks tegenstand bieden.

Echter, het lot sloeg genadeloos toe in de 94e minuut, toen SV DONK tegen de verhoudingen in het winnende doelpunt scoorde na een lange bal. Er waren luidkeelse protesten voor buitenspel, maar de scheidsrechter wuifde deze weg.

Ondanks de nederlaag die tegen de verhoudingen in was, verdienden de spelers en staf van UVS lof voor hun onvermoeibare inzet in deze wedstrijd. Ze vochten tot de laatste minuut en toonden veerkracht, wat in het voetbal niet altijd beloond wordt. Het was een ongelukkige dag voor UVS, maar de blauw-witten kijken uit naar de volgende uitdaging en zullen blijven strijden voor succes.

Klik hier voor het wedstrijdverloop

Onderstaand de selectie van UVS waar Mart Spierdijk en Tim van Dam voor de wedstrijd zijn uitgevallen. Benk Driessen en Stan Kleer zijn op het laatste moment aan de selectie toegevoegd.

Verslag van Leiden Amateurvoetbal

Sterk optreden van UVS levert geen resultaat op

UVS is voor het eerst onderuit gegaan in deze competitie. Op bezoek bij DONK verloor de equipe van John Hage met 2-1. De trainer baalde van de nederlaag, maar was vooral tevreden en ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet.

,,Vorige week baalde ik van het resultaat tegen SVC’08. Toen was het niet goed genoeg. Nu speelden we tot nu toe onze beste wedstrijd en daar heb ik met plezier naar gekeken. Je krijgt in de sport niet altijd wat je verdient. Ik weet echter ook dat we bij FC Oudewater juist wonnen in de laatste minuut. Nu was dat andersom en dat is natuurlijk even slikken, maar het heeft vooral te maken met onze spelopvatting. We spelen om te winnen en daar kleven risico’s aan vast.”

UVS kreeg twee doelpunten tegen op beroerde momenten. Zo scoorde de thuisploeg op slag van rust en in de extra tijd van de tweede helft viel de beslissing. Alex Pison had na de pauze wat terug gedaan. ,,Na onze 1-1 leken zij rijp voor de slacht en we speelden vol op de aanval om hen te kraken. Dat lukte helaas niet, maar het geloof bleef wel aanwezig. Dan is het jammerlijk dat zij alsnog wel scoorden. Ik sprak na afloop met de trainer van DONK en hij verontschuldigde zich min of meer. Dat zegt ook wel wat, denk ik.”

Hage moest het stellen zonder de zieke Mart Spierdijk en de in de warming-up haakte Tim van Dam af. ,,Dat waren aderlatingen, maar daarachter verschuil ik mij zeker niet. Er stond een prima team en we hebben gewoonweg een goeie wedstrijd op de mat gelegd. DONK zakte hoofdzakelijk in en loerde op de counter. Dat is ook een spelopvatting en dat leverde hen dit keer de winst op. Als wij dit niveau kunnen blijven aantikken of zelfs nog kunnen verbeteren, zie ik de komende wedstrijden zeer positief tegemoet. Dit UVS gaat de goede kant op.”

Luca van Belen stond weer tussen de palen bij UVS. De jongeling, overgekomen van Quick Boys, hoopte minuten te gaan maken in de tweede klasse. Vooralsnog is hij de eerste doelman geworden in de Kikkerpolder. ,,Daar hoop je op, maar ik had het eerlijk gezegd niet verwacht. Twee concurrenten haakten echter af en zo kreeg ik mijn kans. Het gaat tot nu toe lekker en ik voel me hier al volledig thuis. We hebben echt een leuke groep en tegen DONK is er ook prima gespeeld. Het resultaat bleef jammer genoeg achterwege, maar we verdienden absoluut meer. Ik wil me hier verder ontwikkelen en ik ben blij met de gemaakte keuze.”

GisterenNiet de verdiende beloning tegen EMM ’21
1 week geledenMilan Werk van Voorschoten’97 naar UVS
1 week geledenRody Redel keert terug op het oude nest!