Districtsbeker – UVS is er niet in geslaagd een andere tweedeklasser van winst af te houden. In Rotterdam werd met 1-0 verloren van Alexandria’66 na een blanco stand bij rust. De nederlaag was volgens trainer Patrick van Dullemen onnodig te noemen, maar de kanttekening werd wel gemaakt dat zijn ploeg met te weinig gif speelde.

Van Dullemen: ,,We hebben een kwalitatief sterke selectie en zijn tot veel in staat. Enkel is er meer nodig om dit soort wedstrijden binnen te slepen. Dit kaliber tegenstanders gaan we ook in de competitie tegenkomen en dan zal de echte wil om te willen winnen getoond moeten worden. Het besef kwam nu te laat en daar kregen we de rekening voor gepresenteerd. Je moet er vanaf minuut 1 staan.”

De oefenmeester, bezig aan zijn tweede seizoen, vervolgt: ,,De eerste helft was slecht tot matig van onze kant. We waren nogal zoekende en vooral op het middenveld hadden we problemen met de roulatie. Dat is geen verwijt naar de spelers, wellicht heb ik het zelf niet goed neergezet. Zij waren beter en wij brachten niet genoeg. Na de pauze kregen we de 1-0 om de oren, nadat Delano Kloos al diverse keren een redding had moeten verrichten. Daarna werden we meer wakker- mede door het inbrengen van William van Vliet- en een gelijkspel zat er zeker in, maar dan moet je de kansen wel benutten. De nederlaag is jammer, maar dit geeft ook weer leermomenten mee. Gelukkig heb ik in de tweede helft wel meer goede dingen gezien bij mijn ploeg. We zullen volgende week een beter resultaat moeten afleveren om kansen te houden door te kunnen bekeren.”

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl