UVS had de laatste weken het ritme gevonden en geleidelijk aan schoof de ploeg van Kevin Krishan omhoog op de ranglijst. Gisteren maakte Wippolder een einde aan de opmars door de Leidenaren met 3-1 terug te wijzen. Door dit resultaat maakt UVS weer even pas op de plaats en wordt de tiende plaats bezet.

Wippolder, nu weer terug op plaats twee na recente nederlagen tegen Nootdorp en Voorschoten’97, kwam al vroeg op voorsprong. Dit was min of meer tegen de verhouding in omdat de bezoekers al gevaarlijk waren geweest via Boy Tetteroo, Ruben Leugering en Mitchell Abdoel.

De achterstand na amper een kwartier spelen was voor UVS geen reden om in de paniek te schieten en via Loyd van der Wilden konden de gasten nog gevaar stichten middels een vrije trap en dezelfde speler bediende Abdoel voor de gelijkmaker, maar de spits kwam een teenlengte tekort. Op slag van rust werd de situatie er niet beter op, de ploeg uit Delft kwam op 2-0.

Krishan greep in de pauze in en liet Abdoel en Lars Verlaan douchen. Voor hen kwamen Raoul Dubbeldeman en Marvin Sloos. Met nieuw elan wilden de Kikkerpolder bewoners de schade herstellen, maar vier minuten na de pauze werd het zelfs 3-0. Halverwege de tweede helft moest de doelman van de Delftenaren weer aan de bak bij een inzet van Van der Wilden, maar het ontbeerde UVS aan scherpte en spitsvondigheid. Het tij kon ook niet worden gekeerd na het inbrengen van Jesse Hulters en Enrico Geus voor Leugering en Thijs de Roy van Zuydewijn. Wel moest er een inzet van de doellijn worden afgehaald van Van der Wilden, maar de 3-1 viel pas in blessuretijd via Tetteroo. Sven Verlaan had eerder nog de paal geraakt. Even na het Leidse doelpunt was het over en uit en zo leed UVS de derde nederlaag van het seizoen. Eerder dienden Valken’68 en DSO gefeliciteerd te worden.

Middenvelder Leugering over de nederlaag. ,,We begonnen eigenlijk best aardig en kregen kansen die er zomaar in hadden kunnen gaan. Helaas leidde ik zelf de 1-0 in met balverlies op het middenveld. Ik begreep dat hun spits wel in buitenspelpositie stond, maar het doelpunt werd geteld. Vanaf daar speelden we een lastige pot en hoewel we veel balbezit hadden, kwam er te weinig uit voort. Een vrije trap op slag van rust verdween ook in ons doel en dat is natuurlijk beroerd om zo te gaan rusten. Met de wissels wilden we snel weer terug in de wedstrijd komen, maar na een paar minuten was het 3-0 vanuit de omschakeling. De linksbuiten kreeg de bal wat gelukkig mee, maar rondde wel netjes af. Het zag er niet meer naar uit dat we terug konden komen. Het was bepaald niet onze beste wedstrijd. Geprobeerd hebben we het nog wel, maar soms zijn er voetbaldagen waarop weinig lukt.”

De gewisselde speler baalde stevig van het verlies. ,,We waren juist op de goede weg en deze nederlaag zagen we zeker niet aan komen. We wisten hoe Wippolder ging spelen en dat kwam ook uit met drie man achterop en twee controleurs daarvoor. We zijn alsnog in de val gelopen en dat is teleurstellend. Ze loerden op fouten en die maakten we teveel. Nu wachten ons zware potjes voor de winterstop en we zullen ons dus weer op moeten richten. Zonder gemor en gedoe. We hebben een prima groep en er is veel concurrentie. Dan is winnen leuk, maar we moeten ook als individu met teleurstellingen kunnen omgaan.”

Basisopstelling UVS: Kerkvliet, L. Verlaan, Spierdijk, S. Verlaan, Van Kempen, De Roy van Zuyderwijn, Leugering, Tavilla, Tetteroo, Abdoel, Van der Wilden.