UVS stond voor een zware opgave tegen SV Nieuwkoop en slaagde er helaas niet in om de punten mee naar huis te nemen.

De wedstrijd begon vanuit het perspectief van UVS futloos tegen een gedreven Nieuwkoop. Het was dan ook SV Nieuwkoop die als eerste toesloeg in de 8e minuut.

Ondanks de inspanningen van UVS om terug te vechten, slaagden ze er niet in om de gelijkmaker te maken maar daar maakte het ook gezien de eerste helft geen aanspraak op. In plaats daarvan verdubbelde SV Nieuwkoop hun voorsprong in de 25ste minuut, waardoor de taak voor UVS nog zwaarder werd.

Hoewel Raul Dubbeldeman namens UVS in de 27ste minuut het verschil verkleinde tot 2-1, duurde het niet lang voordat SV Nieuwkoop hun voorsprong weer vergrootte tot 3-1.

Na de rust leek UVS vastberaden om terug te komen in de wedstrijd en zocht het volop de aanval, waarbij het veel energieker was dan in de eerste helft. Er waren verschillende kansen voor UVS, zoals een kopbal van Pison uit een corner in de 53ste minuut en een inzet die in de 78ste minuut van de lijn werd gehaald bij Nieuwkoop.

In de 87ste minuut leek UVS bijna een strafschop te krijgen toen Dubbeldeman zijn tegenstanders passeerde en hard schoot en de bal met de arm werd gepareerd door een speler van Nieuwkoop, maar de scheidsrechter weigerde de penalty toe te kennen.

De teleurstelling werd compleet toen Luuk van der Vlist in de 94ste minuut zijn tweede gele kaart ontving en het veld moest verlaten met rood.

Al met al een ontgoochelend resultaat voor UVS, dat ondanks een verbeterde tweede helft niet in staat was om enig resultaat te boeken.