Wedstrijdverslag: UVS vs. SVC’08 – Uitslag 1-1

Op een zonnige zaterdagmiddag, 7 oktober, stond UVS tegenover SVC’08, een elftal dat tot op heden nog geen punten had weten te behalen in de competitie. In tegenstelling tot UVS, dat uit twee wedstrijden al 6 punten had weten te vergaren, leek het op papier een eenvoudige klus. Echter, het veld vertelde een ander verhaal, vooral in de eerste helft, waar UVS te kampen had met aanzienlijk balverlies en daarmee SVC’08 in de kaart speelde.

Al in de 7e minuut leed UVS balverlies, waardoor een SVC’08-speler oog in oog kwam te staan met onze doelman Luca van Belen. Op dat cruciale moment bracht Van Belen een spectaculaire katachtige redding, waardoor UVS in de wedstrijd bleef.

Helaas ging het balverlies bij UVS door, en in de 12e minuut resulteerde dit in een prachtig doelpunt van Tomas Hughes van SVC’08, hoewel we eerlijk moeten zeggen dat de verdediging van UVS op dat moment tekortschoot.

De eerste helft verliep allesbehalve vlekkeloos voor UVS en het was een behoorlijk fysieke wedstrijd, met overtredingen die de grenzen van het toelaatbare overschreden. Onze speler Cuvelier was daar een voorbeeld van, die in de 21e minuut geblesseerd het veld moest verlaten. In de 38e minuut maakte SVC’08 hands in het strafschopgebied, maar tot onze teleurstelling zag de scheidsrechter dit niet. Zo ging UVS rusten met een 0-1 achterstand en moesten we in de tweede helft een tandje bijzetten om het eerste verlies van het seizoen te voorkomen.

Gelukkig begon UVS iets sterker aan de tweede helft, en al in de 48e minuut kwamen we dicht bij de gelijkmaker.

In de 51e en 61e minuut waren er grove overtredingen op Lagerberg en natrappen tegen Van der Weiiden, maar deze werden slechts bestraft met geel. Op dat moment had UVS de controle over de wedstrijd, maar we speelden nog niet op het niveau dat we nastreven als blauwwitte trots. Dit leidde tot de beslissing van trainer John Hage om 5 spelers te laten warmlopen. In de 65e minuut kwamen Adima, Abdelkarim Matoug en El Barzouhi in het veld voor Tavillla, Dubbeldeman en Mo Matoug. UVS zocht steeds nadrukkelijker het vijandelijke doel op, met kansen voor Van Dam, Adima en Lagerberg.

In de 73ste minuut scoorde Van Dam de terechte 1-1 en daarna ging UVS naarstig op zoek naar de 2-1. SVC’08 moest meerdere malen aan de noodrem trekken, en een van de slachtoffers was Van Dam, die in de 75e minuut getorpedeerd werd.

In de slotminuut kreeg UVS nog een geweldige kans, maar helaas bleef het bij 1-1. Dit betekende het eerste puntverlies voor UVS in dit seizoen.

Volgende week staat een uitwedstrijd tegen het nog ongeslagen DONK op het programma. UVS zal scherper moeten beginnen en uit een ander vaatje moeten tappen om een lastige middag in Gouda te voorkomen. We kijken uit naar de uitdaging die voor ons ligt en hopen op een positiever resultaat.

Man of the Match Mart Spierdijk ontvangt zijn prijs van John Erades

UVS 2 won knap van het ongeslagen Ter Leede 2 met 1-0 door een doelpunt van Mo Matoug.