Na de prima overwinning van UVS O19 vorige week uit bij RKDEO (0-3), was afgelopen zaterdag Ter Leede te gast in de Kikkerpolder.  De ploeg van trainer/coach Kevin Krishan begint met de week beter te spelen, dus de verwachtingen waren hooggespannen.

Om 12.15 uur betraden de streekgenoten UVS en Ter Leede onder begeleiding van opzwepende muziek het mooie hoofdveld. Ter Leede had tot op heden slechts 1 puntje gesprokkeld, maar staat bekend als een lastige, fysiek sterke en taaie tegenstander. Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd. UVS probeerde de tegenstander weer direct vast te zetten, maar Ter Leede voetbalde zich daar een paar keer knap onderuit. De Leidse blauw-witten hadden echter wel het initiatief en drukten de tegenstander verder naar achter. Na een kwartier spelen een prachtig omschakelmoment van de ploeg in vorm. Op eigen helft speelt Jesper spits Sjors in, die vervolgens de doorgelopen Jesper een vrije doortocht bood met een prachtige pass. Jesper kon de bal daarna breed leggen op de slim meegelopen Boy; 1-0. Ter Leede was inderdaad fysiek sterk waardoor er felle duels werden uitgevochten. Echt gevaarlijk kon de ploeg uit Sassenheim niet worden in de 1e helft. Vlak voor rust ging de nr. 10 van UVS,  Abdelkarim op avontuur richting het vijandelijk doel. Na een mooie rush kon hij de bal klaarliggen op Sieb, die knap afrondde in de verre hoek; 2-0. Deze tik zo vlak voor rust kwam hard aan bij Ter Leede, de ploeg die afdroop na het rustsignaal richting kleedkamer.

In 2e helft ging Ter Leede zoals verwacht nog opportunistischer spelen. UVS speelde iets meer teruggetrokken, bleef de controle houden en speelde als een volwassen ploeg. Desondanks moest keeper Nick 2x optreden bij een afstandsschot en 1 tegen 1 situatie, waarbij hij knap redding bracht. In de loop van de wedstijd werden de ruimtes groter en ’t was wachten wanneer UVS de wedstrijd op slot zou gooien. Een minuut of 10 voor tijd werd de ingevallen Ahmed weggestuurd aan de rechterkant. Hij bleef rustig en legde de bal panklaar voor de meegelopen goaltjesdief Sieb, die z’n 2e treffer van de middag kon aantekenen; 3-0. UVS had mogelijkheden om de score nog verder uit te bouwen maar de voorwaartsen hadden ’t vizier niet meer op scherp. De uitstekende scheidsrechter floot af en UVS kon weer 3 belangrijke punten bijschrijven. Opvallend feitje; UVS O19 boekte de 3e 3-0 overwinning op rij.

De sfeer in de groep is op dit moment top en het team begint echt een vriendenploeg te worden. Midweeks wordt er keihard getraind, de laatste wedstrijden zijn echt goed en na de wedstrijd mogen overwinningen gevierd worden, hetgeen ook gebeurt. De komende 5 wedstrijden worden belangrijk; UVS staat nu stevig op plek 4 maar wil natuurlijk meer. Volgende week reizen we af naar Den Haag voor de confrontatie tegen HBS, aanvang 14.00 uur. Blijf de ontwikkelingen volgen van het vlaggenschip van de UVS-jeugd, UVS O19-1 !