Afgelopen zaterdag stond voor UVS O19 de kraker tegen TOGB, nummer twee op de ranglijst, op het programma. De afgelopen weken werd al uitgebreid voorbeschouwd op deze wedstrijd door de Leidse aanhang. Een overwinning was noodzakelijk om aan te haken bij de topploegen in de 4e Divisie. Ook ‘de harde kern’ was nadrukkelijk aanwezig om met liederen en prachtige blauwe witte fakkels de ploeg te ondersteunen. De ambiance was prachtig bij de opkomst op het hoofdveld van UVS (zie video’s op onze facebookpagina). Het aantal nieuwsgierigen dat O19 aan het werk wil zien, neemt duidelijk toe gezien de vele mensen langs de lijn.

Net als in de wedstrijd tegen Capelle een aantal weken geleden, ging UVS furieus gestart. Respect was zeker aanwezig voor de vooraf ongenaakbare titelkandidaat uit Berkel en Rodenrijs. UVS toonde echter geen enkel ontzag voor TOGB en speelde vanaf de 1e minuut in een zeer hoog tempo met veel aanvallende intenties. Na een minuut of 5 werd Abelkarim aan de rechterkant weggestuurd. Zijn vroege voorzet was perfect op maat en de mooi in de lucht hangende Sjors kopte snoeihard binnen; 1-0. TOGB, een zeer sterk voetballende ploeg met veel fysieke kracht was duidelijk van slag door de Leidse wervelstorm. Een paar minuten later was ’t alweer raak. Wederom goed collectief afjagen door de blauwwitten resulteerde in balverlies bij TOGB; Boy wist wel raak met dit buitenkansje; 2-0. UVS was ontketend en dodelijk effectief in de omschakeling. Binnen het kwartier stond de 3-0 op het scorebord; Abdelkarim stak rechterspits Sieb heerlijk weg. De razendsnelle Leiderdorper strandde eerst op de keeper maar schoot alsnog de rebound binnen. UVS speelde weergaloos voetbal in een moordend tempo en zat binnen het kwartier op rozen; TOGB stond erbij en keer ernaar. Nog voor de rust een streep van een pass van Jesper over een meter of 60 op de stropdas van uitblinker Boy. Op volle snelheid neemt Boy de bal mee op de borst, kapt zijn tegenstander uit, trekt alá Robben naar binnen en rond feilloos af; 4-0. Wat een weelde voor UVS ! Voor rust een onoplettendheid bij Jesper, waar TOGB gretig gebruik van maakte; 4-1, tevens de ruststand.

In de rust zette trainer/coach Kevin Krishan de boel nog maar eens op scherp. Het was zaak om het 1e kwartier niet nog een tegengoal te incasseren, maar proberen om de wedstrijd op slot te gooien met nog een goal. De UVS-ploeg had de instructies goed begrepen en zocht na rust meteen weer de aanval. Eerst ging een stift van Sieb nog rakelings over, maar kort hierna werd de wedstrijd beslist. Sieb werd weer vrijgespeeld en had goed oog voor de meegelopen Sjors. De UVS-spits prikte de 5-1 binnen en besliste deze topwedstrijd. De later goed ingevallen Fabian, Mo en Meliksa lieten zien dat UVS over een brede selectie beschikt, die nodig is om mee te doen om de prijzen dit seizoen. UVS kwam niet meer in de problemen en speelde de wedstrijd professioneel uit.

Het was smullen vanmiddag in de Kikkerpolder voor zowel de UVS-aanhang als voor de neutrale toeschouwer. Keeper Nick speelde een foutloze wedstrijd en maakt wekelijks grote stappen. De topfitte backs Daan en Björn, zijn technisch vaardig en maken gigantisch veel meters op de flanken zowel in aanvallend als verdedigend opzicht. Het centrum Noël/Jesper (door een kenner ook wel de Berlijnse muur genoemd) heeft zoveel gif maar ook rust in balbezit, waardoor er wel heel weinig wordt weggeven. Het middenveld oogt uitgebalanceerd met motor en loopwonder Benk en stylist cq klasbak Jesse in de controle. Abdelkarim is het creatieve brein van de ploeg die regelmatig met onnavolgbare acties de aanval meer dan goed ondersteund. De UVS-voorhoede verkeert al weken in topvorm maar had zaterdag echt een geweldige dag. Aanspeelpunt en targetman Sjors is enorm

sterk en slim en wordt geflankeerd door de ongrijpbare en getructe buitenspelers Boy en Sieb die een ware plaag vormden voor de TOGB-verdediging.

UVS O19 is bezig met een mooie reeks van 7 overwinningen in de laatste 8 wedstrijden. Omdat de concurrentie verloor stijgt UVS naar plek 3 op de ranglijst. Na de winterstop wordt deze boeiende competitie vervolgd. In deze vorm gaat UVS nog zeker een rol van betekenis spelen en is het doel minimaal een periodetitel. Volgende week wordt het voetbaljaar 2019 afgesloten met de bekerkraker thuis tegen FC Lisse. Wederom een mooie uitdaging voor UVS om zich te meten met een ploeg uit de 2e Divisie. Komt dat zien, zaterdag 14 december, aanvang 12.15 uur in de Kikkerpolder te Leiden.