Zaterdag 19 september staat voor de JO19-1 de seizoensopening op de agenda tegen de Koninklijke HFC uit Heemstede. Waar vorig jaar de competitie na het binnenhalen van de 2e periodetitel abrupt werd afgebroken vanwege Corona kan er eindelijk een vervolg worden gegeven aan de succesvolle reeks aan overwinningen. Een zeer groot deel van de selectie bestaat uit dezelfde spelers als vorig jaar. Slechts 4 spelers uit de JO 19-1 selectie van seizoen 19-20 maakte de overstap naar de Senioren. Alle overige spelers bleven trouw aan de Blauw-witten. Een duidelijk signaal dat het qua sfeer en prestatie wel goed zit. Daar komt bij dat de selectie is versterkt met sterke interne doorstroom van jongens uit de JO17-1 en we 2 aanwinsten van buitenaf konden verwelkomen : Jay Niersman (RKAVV) en Jarne Kanbier (RCL).

Teleurstelling:
Tot grote teleurstelling van spelers en leiding besloot de KNVB de behaalde periodetitel niet te belonen. Waar was gehoopt op promotie naar de 3e of 2e divisie komt JO19-1 dit jaar wederom in de 4e divisie uit. De nieuwe indeling kent wel veel nieuwe opponenten, dus bovenin meedraaien is niet vanzelfsprekend, maar de verachtingen zijn wel hoog. De afgelopen weken hebben in het teken gestaan van fit worden en wedstrijdritme opdoen. Een aantal stevige oefenpotten en de 1e bekerronde hebben daar goed aan bijgedragen. De Technische staf onder leiding van succescoach Kevin Krishan zag met tevredenheid dat de mannen niet te lang zijn blijven hangen bij de teleurstelling maar de voorbereiding vol energie, zelfvertrouwen en ambitie zijn aangegaan.

Resultaten voorbereiding en beker:
De mooie resulaten tegen hoger geklasseerde tegenstanders (ARC-2e divisie 2-1 winst en ). Ook tegen het 1e senioren elftal van Voorschoten ’97 Zondag bleken de Blauwwitten opermachtig. In 8 wedstrijden moest alleen in het zeer sterke FC Lisse JO 19-1 de meerdere erkend worden. Tot slot werd afgelopen zaterdag de 2e ronde van de KNVB beker bereikt door een verdiende overwinning op vv Noordwijk JO19-1 (6-2) Belangrijker nog dan de prestaties is dat de bekende aantrekkelijke speelstijl weer steeds meer en meer zichtbaar is en dat de nieuwkomers zich uitstekend hebben gepresenteerd, waardoor er een gezonde concurrentiestrijd is ontstaan waarin de spelers onderling het beste uit elkaar halen.

Verwachtingen:
Kevin Krishan kijkt dan ook positief uit naar komend seizoen. Over zijn verwachtingen meldt hij: “ We hebben weer enorm veel zin om an het nieuwe seizoen te beginnen. ”Met deze talentvolle groep stellen we ons ten doel dit jaar promotie te bereiken”. Een mooie ambitie voor dit seizoen. Kortom Jo19-1 staat te popelen om weer van start te gaan!

Foto’smet dank aan fotograaf Ries Niersman.

2 weken geledenWedstrijd Nederland – Oostenrijk bij UVS
2 weken geledenOpen trainingen meidenvoetbal
2 weken geledenBallenkar nodig? Installeer je TapKey!