Begin januari hervatte UVS O19 de training na een korte winterstop. Van 9 januari t/m 12 januari werd vervolgens een heus trainingskamp belegd in Zuid-Spanje. Naast een goede trainingsdag werd deelgenomen aan de prestigieuze Carihuela Cup. Een seniorentoernooi met deelname van Nederlands en Spaanse Teams. Het toernooi werd een groot succes met een verrassende winnaar; UVS O19 mocht de grote cup omhooghouden tijdens de prijsuitreiking. Naast het sportieve succes stond de Spanjetrip ook in het teken van een stuk teambuilding. Al met al kunnen we spreken van een fantastisch geslaagd trainingskamp.

Afgelopen zaterdag stond alweer de 1e competitiewedstrijd op het programma. In Delft was Concordia de tegenstander. De grote vraag was natuurlijk of O19 de flow waarin het verkeerde voor de winterstop, wist vast te houden. Vooraf stonden de koppies strak en gespannen, maar zeker ook gefocust. Zoals verwacht pakte UVS vanaf minuut 1 het initiatief. De succesvolle en ingeslepen speelstijl waarin vol druk wordt gezet op de tegenstander, werd weer heel goed uitgevoerd door de Blauwwitten. Het veldoverwicht was daar, de kansen lieten niet lang op zich wachten. Linksbuiten Boy zag de goed vrijlopende en naar binnengetrokken Sieb en bediende hem op maat. De controle van Sieb op de borst was zeer goed, de afwerking die volgde perfect; 0-1. Niet veel later was het rechtsback Daan die goed opendraaide en een perfecte vroege voorzet gaf op de Leidse nr. 9, Sjors. Met een prachtige volley joeg hij de bal in de touwen; 0-2. De manier waarop UVS O19 de 1e helft voetbalde was werkelijk een lust voor het oog. Aanvallend voetbal in een hoog tempo met veel beweging en variatie. Voor de met de week groter wordende Leidse aanhang, was het weer smullen geblazen langs de lijn. Voor rust werd de wedstrijd al beslist. Nu was Sieb de aangever en Boy de afmaker die overtuigend uithaalde; 0-3. Concordia kwam nauwelijks onder de enorme druk van UVS uit en was blij dat de scheidsrechter affloot voor de pauze.

Na de rust zette de ploeg van succescoach Kevin Krishan nog maar eens aan. Door een fantastische actie van Björn, die na een mooie één-twee met Fabian doorkwam aan de linkerkant, kon Sjors de 0-4 binnenlopen. Daarna werd een tandje teruggeschakeld door UVS en kon de ploeg zich zelfs enigszins sparen. In de slotfase kon Concordia nog de Delftse eer redden; eindstand 1-4.

Wederom een zeer overtuigende en verdiende overwinning voor UVS O19. De zegereeks is ongekend; van de laatste 10 wedstrijden werden er maar liefst 9 gewonnen. Helaas blijft de concurrentie ook maar winnen, waardoor nog steeds de 3e plek wordt bezet. UVS doet wel volop mee om de prijzen; nu 2e in de 2e periode en geplaatst voor de ¼-finale van de beker. Volgende week staat de altijd beladen derby tegen Voorschoten op het programma. Op 8 februari wordt weer thuis gespeeld in de eigen Kikkerpolder, tegenstander is het Haagse HBS. U bent alvast van harte uitgenodigd!

Bob van Overloop

5 dagen geledenOpen trainingen meidenvoetbal
6 dagen geledenKom bij de Ukken van UVS
2 weken geledenUVS JO11-1 ongeslagen kampioen