De afgelopen periode is goed verlopen voor de JO17-1. Op vrij gemakkelijke wijze werd de volgende ronde van de beker bereikt en vorige week werd de eerste competitiewedstrijd tegen RKSV Nuenen ook winnend afgesloten (3-0). Deze week stond er een uitwedstrijd tegen Baronie op het programma. Een ploeg die in de beker grote uitslagen had neergezet en een elftal dat flink is versterkt afgelopen zomer. De verwachting was dan ook dat UVS JO17-1 zijn borst nat kon maken.

Na het eerste fluitsignaal bleek de ploeg uit Leiden nog niet helemaal bij de les en werd er slordig omgesprongen met het balbezit. Dit leidde een aantal keer tot balverlies, waarbij de verdediging moest ingrijpen om erger te voorkomen. Baronie had de eerste tien minuten het meest de bal en was scherper in de duels. Tot in de 11e minuut waarbij Adib Amrani van achteruit werd ingespeeld door de sterk spelende Arshad Lalmahomed. Amrani draaide open, kwam oog in oog te staan met de doelman van Baronie en faalde niet: 0-1.

Vanaf dat moment nam UVS het initiatief over en speelde een sterk vervolg van de eerste helft. Aan de bal werd er verzorgd voetbal gespeeld, in verdedigend opzicht werd er goed samengewerkt, duels werden gewonnen en was er coaching naar elkaar. Hierin laat UVS een duidelijke stijgende lijn zien de laatste weken. Profiteren van dit sterke vervolg kon UVS niet meer en ging zodoende rusten met een 0-1 voorsprong.

Het begin van de tweede helft was een kopie van de eerste helft. Er werd slordig gestart en ditmaal kon Baronie wel een vuist maken. In de 43e minuut trokken zij de stand gelijk: 1-1.
Een compliment moet worden gemaakt aan de ploeg voor de reactie na het tegendoelpunt. De rug werd direct gerecht en onverstoorbaar ging UVS weer op zoek naar de voorsprong.
In de 45e minuut was het al raak. Na een vlot lopende aanval over meerdere schijven bleek een één-tweetje tussen Adib Amrani en Adel Almohammad voldoende om laatstgenoemde voor de keeper te zetten. Almohammad bleef kalm en schoof de bal laag in de lange hoek: 1-2.

Een kwartier voor tijd probeerde Baronie nog wat te forceren door een extra aanvaller in te brengen en wat opportunistischer te gaan spelen, maar dit UVS bleek hiervan niet onder de indruk en speelde de wedstrijd rustig uit.

Al met al een sterke wedstrijd van UVS JO17-1 en een verdiende overwinning. Aanstaande zaterdag kan de goede competitiestart thuis een vervolg worden gegeven. Op de Kikkerpolder I is Vriendenschaar JO17-1 dan de tegenstander. Deze wedstrijd zal aanvangen om 10:15.