Vrijdag 3 juni was het eindelijk zo ver het Internationale toernooi in Limburg! Na veel plannen, een wisseling van locatie, veel overleggen en sponsoren zoeken, kon de pret nu echt beginnen. Om 13:30 vertrokken we met de bus naar Boxmeer voor 2 dagen toernooi.

De busreis begon gelijk goed met een uitgebreide quiz waar de kennis van de spelers (en trainers) werd getest op gebied van nationaal- en internationaal voetbal. Een aantal vragen over UVS mocht niet ontbreken. De winnaar van de quiz was verrassend genoeg trainer Jeffrey, die stiekem op afstand meespeelde op de naam van Guus. Mart, die ook op afstand meespeelde, werd 2e. Van de spelers was Louie, niet geheel onverwacht, de winnaar. Deze wandelende voetbalencyclopedie maakte het de trainers nog knap lastig.

Na aankomst in het Riche hotel in Boxmeer was het gelijk tijd om te gaan bowlen. Hier kunnen we kort en krachtig over zijn: we hebben gelachen, maar er was geen winnaar aan te wijzen. Bij terugkomst in het hotel stond er een diner te wachten van een kwaliteit die sommige spelers niet gewend waren. Daardoor moest er na het eten ingeslagen worden bij de plaatselijke supermarkt. De avond werd verder nog gevuld met rapbattles en, hoe kan het ook anders, een potje voetbal. Hierna was het tijd om te gaan “slapen”. We zullen het er niet over hebben hoe laat het in werkelijkheid is begonnen.

Dag 2

Een al oud gezegde luid: ’s avonds een vent, ’s ochtends een vent. Dit was niet bij alle jongens even goed te zien. Na maar enkele uurtjes slaap stond om 7:15 het ontbijt alweer klaar. Om 8 uur moest er namelijk vertrokken worden naar het sportcomplex van Vitesse’08 in Gennep voor de eerste dag van het toernooi. Beide teams begonnen het toernooi goed met respectievelijk een 6-0 en een 3-2 overwinning tegen 2 Deense ploegen. De JO15-1 speelde daarna 0-0 tegen de gastvereniging en de JO15-2 verloor helaas met 2-0 van de Belgische favoriet VV Hoogstraten. De laatste wedstrijden van de 1e poulefase waren voor beide teams het leukst.

Eerst mocht de JO15-1 aantreden tegen onze nieuwe vrienden van De Zuidvogels. Dit werd een klinkende 11-1 overwinning voor UVS, al was de ene goal van De Zuidvogels het hoogtepunt van de wedstrijd. Louie mocht kort spelen om een doelpunt te maken en gaf z’n handschoenen aan Zakaria. Voordat deze wisseling was doorgegeven aan de scheidsrechter had Zaki de bal al in z’n handen genomen … penalty voor De Zuidvogels. Ishak van De Zuidvogels, speler die een pechseizoen had gehad, mocht aantreden en schoot mooi raak. Omdat iedereen Ishak deze goal gunde, stroomde het veld vol met spelers en fans van zowel De Zuidvogels als UVS om het doelpunt te vieren. Dit zorgde voor een hechte band tussen de twee verenigingen tijdens het toernooi.

De JO15-2 speelde tegen een goede hoofdklasser LSVV (niet te verwarren met het echte LSVV uit Leiden). Na een mooi strijd eindigde de wedstrijd in 0-0, waardoor de teams exact gelijk kwamen te staan in de stand. Einduitslag … penalty’s schieten voor plek 2 in de poule. Penalty zou uiteindelijk het woord van het toernooi worden. Na uitstekend ingeschoten penalty’s van Ryan, Yvo en Mick, en 2 gepakt penalty’s door Floris, kon Don de winnende binnenschieten. Een tweede plaats in de poule en de winnaarspoule in waren het resultaat.

Rond lunchtijd zat de eerste dag van het toernooi er alweer op. Het voelde net alsof UVS even langs was gekomen om de verplichte kwalificatiewedstrijden te spelen, voordat morgen het echte toernooi zou beginnen. Ook kreeg UVS gelijk de status van topfavoriet opgeplakt. Zouden ze onder deze druk morgen kunnen gaan presteren?

Eerst was het nog tijd voor het middagprogramma. Hier kunnen we heel kort over zijn. Het idee om te gaan paintballen was perfect. Helaas was het personeel van de paintball faciliteit niet voorbereid op 30 pubers en konden we na veel discussie weer terug naar het hotel. Jammer, maar we laten onze reis er niet door verpest. Ter compensatie werd er heerlijk pizza en kapsalon gegeten bij een restaurantje dicht bij het hotel. Na het eten stond de disco op het complex van Vitesse’08 op de planning. De haartjes werden gekamd, de beste kleding werd aangedaan en vele luchtjes werden opgespoten om vanavond een aantal leuke dames aan de haak te slaan. Dit waren voornamelijk hele mooie praatjes. Ondanks verwoede pogingen van de begeleiding, lukte het niet echt om contact te leggen. Pas in de laatste uurtjes van het toernooi op zondag zou er eindelijk contact worden gemaakt met de MO15 van Onze Gezellen uit Haarlem. Uiteindelijk bleef ook dat bij alleen het uitwisselen van snaps. Wel lukte het UVS om de lege kantine van Vitesse om te toveren tot een groot feest met veel Nederlandse meezingers. Ook terug in het hotel werd er, mede dankzij de muziek van een bruiloft beneden, tot in de late uurtjes door gefeest.

Finale dag

Als je dacht dat pubers nooit rustig kunnen zijn, laat ze dan 2 dagen heel laat naar bed gaan en maak ze om half 7 weer wakker. Het is nog nooit zo stil geweest als aan de ontbijt tafel die laatste ochtend. De vermoeidheid zat er bij iedereen goed in en dat was te zien tot aan de eerste wedstrijd.

Helaas verloor de JO15-2 gelijk van latere finalist Vitesse. De wedstrijden daarna verliepen bijna hetzelfde als op zaterdag. Tegen de Denen werd er andermaal gewonnen en tegen Heiloo werd er gelijkgespeeld. Op doelsaldo redde UVS JO15-2 het net niet om voor plek 3/4 te mogen spelen. Zo eindigde het toernooi met toch een verdienstelijke 5e plek van de 13 teams.

De JO15-1 begon tegen LSVV dat op zaterdag de 15-2 op 0-0 had gehouden. Toch was al snel duidelijk dat UVS JO15-1 een paar maten te groot was voor LSVV. Dit werd een simpele 3-0 overwinning, die ook 6-0 had kunnen zijn. Vermoeidheid uit de benen en door. VV Hoogstraten JO15-2 wacht direct erna. Deze ploeg had van Hoogstraten JO15-1 met 7-0 verloren. Een monsterscore moest volgen voor een psychologisch voordeel in de laatste poulewedstrijd. Het werd uiteindelijk 8-0, waardoor een gelijkspel tegen Hoogstraten 1 genoeg zou zijn. UVS JO15-1 kwam in deze wedstrijd al snel op een 1-0 voorsprong, waarna het vakkundig werd uitgespeeld. FINALE!

De finale was opnieuw tegen thuisclub Vitesse’08. Met steun van de ouders, de JO15-2, onze vrienden van De Zuidvogels en een aantal fans uit Denemarken begonnen we zenuwachtig aan de finale. Na zo’n 10 minuten kwam Vitesse op voorsprong door een klein foutje achterin bij UVS. Gelukkig hebben wij Levy. Levy heeft namelijk een patent op goals van grote afstand. Zo stond het 10 minuten voor tijd weer 1-1. UVS bleef drukken en zoeken naar de winnende goal maar dit lukte net niet. Opnieuw moesten er penalty’s aan te pas komen. Als eerste Zakaria … raak. Hard links in het zijnet. Keeper in de goede hoek, maar onhoudbaar. Vitesse mocht daarna gelijk maken. Louie was het daar niet mee eens en pakte de pingel. Achteraf vertelde hij dat hij al wist waar het schot ging komen. Een mooie uitgangspositie voor UVS. Daarna stuurde Sylven de keeper van de tegenstander de verkeerde hoek in. Vitesse … raak. Nog steeds een voorsprong. Daan was nummer 3 die mocht schieten. Onthoud één ding: daag Daan nooit uit. Daan bracht de keeper op het verkeerde been, schoot raak en liet even weten blij te zijn. De derde penalty van Vitesse’08 kon een hele belangrijke worden. Professioneel keek Louie de bal op de paal. Weer wist hij in welke hoek de speler ging schieten. Levy kon nu de winnende binnen gaan schieten. Hoe die het doet weet ik niet, maar wat is die jongen ijzig cool. Overtuigend schiet Levy hoog de bal het doel in. Het feest kon eindelijk dit seizoen een keer losbreken. Samen met de JO15-2 werd het feest grootst gevierd. Aanvoerder Jelle kreeg uit handen van de organisatie de beker.

Na nog wat mooie cadeaus voor de trainers werd er afscheid genomen van het toernooi en begon de terugreis. In de bus nam de vermoeidheid het over van de feestsfeer. Veel jongens moest een paar uurtjes inhalen van de voorgaande nachten. Onderweg werd er nog gegeten bij de Mac, waarna iedereen z’n weg naar huis zocht.

Het was een fantastisch weekend om dit seizoen mee af te sluiten. Deze groep jongens heeft wekelijks gestreden in moeilijke competities. Toch is de onderlinge sfeer (bijna) altijd goed gebleven. Dit toernooi en de leuke activiteiten waren perfect om met een hoogtepunt af te sluiten. Ik wil iedereen heel veel succes en plezier wensen in de toekomst.

Nog een speciale dank aan onze dagsponsoren: Koetshuis De Burcht, Kick Wiegmans hypotheken, Jw.Honsbeek bestrating, Pannenkoekenhuisje Noordwijk en aan iedereen die mee heeft geholpen aan de organisatie.

GisterenKikkerpolder toernooi Jo8 t/m Jo11
EergisterenTalentendagen JO16-1 van start
5 dagen geledenPerformance trainingen jeugd positief