Zaterdag 18 september, de 3e competitie wedstrijd tegen de profs van FC Dordrecht staat op het programma voor UVS JO15-1. Met dank aan het bestuur van UVS, Koninklijke Beuk en de enthousiaste oudergroep werd het mogelijk gemaakt om een bus te regelen naar deze sterke tegenstander. Een voorbereiding als echte profs! Zelfs met een sportmaaltijd, geregeld door Daniël van der Walle van ’t Pannekoekenhuis in Noordwijk. Door file onderweg liep toch de perfecte voorbereiding in het water en moest er zelfs uitstel worden gevraagd aan de coulante en goed fluitende scheidrechter.

Om 15:15 uur was het dan eindelijk zo ver, na een korte en krachtige warming-up begon FC Dordrecht JO15-1 – UVS JO15-1. Het plan was duidelijk: zorgen dat de snelle aanvallers (bekenden die eerst bij DHC en BVCB hadden gespeeld) niet de ruimte kregen om diep te gaan. Dit lukte de 1e helft uitstekend! Het middenveld van UVS bestaande uit: Liam, Levy, Jelle, Daan en Che vingen perfect de spelmakers en opkomende backs op. Achterin zorgden Sweder, Luca, Justin en Mick ervoor dat keeper Floris alleen redding hoefde te brengen op corners en vrije trappen. Dit zou in de 2e helft veranderen, waardoor Floris zich kon onderscheiden met een aantal fantastische reddingen. En dan heb ik nog 1 speler niet genoemd, onze spits Jake. Jake had maar 1 kans nodig en het was raak. Na een kleine 10 minuten was het 0-1 voor UVS. Jake bleef oog in oog met de keeper ijzig kalm en schoot rustig langs keeper binnen. Het spelbeeld bleef ook na de goal hetzelfde: Dordrecht aan de bal en UVS dat ijzersterk verdedigt. Dit ging door tot aan de rust.

Na de rust kwam Dordrecht gretig uit de kleedkamer en ging het op een andere manier op zoek naar de gelijkmaker. De uitstekend spelende nummer 10 ging in de spits spelen, waardoor FC Dordrecht in een 1-3-3-4 formatie kwam te spelen. UVS ging daarnaast, gesterkt door de voorsprong, wat meer naar voren lopen. Om meer verdedigende zekerheid te brengen op het middenveld kwam Thijs voor Che. Helaas kon dit de gelijkmaker niet voorkomen. Floris kon het eerste schot nog op katachtige wijze pakken, maar de rebound werd hem te machtig. Twintig minuten voor tijd kwam er nog een drinkpauze en werden de laatste tactische afspraken doorgenomen. Ook kwam Servazio in het veld voor Jake. Een nieuwe verse spits zorgde nog voor een paar verrassende uitvallen. Jammer genoeg viel de bal in de counter niet goed. Maar klagen mochten we zeker niet. In het totaal werd de bal 3 keer van de lijn gehaald en mistte de scheidsrechter ogenschijnlijk een penalty voor Dordrecht. Na het ongeluk vorige week tegen DHC, zat het nu dus flink mee. Na het affluiten van de scheidsrechter kwam de ontlading. UVS JO15-1 heeft laten zien dat je met hardwerken tegen elke ploeg punten kan pakken.

Blije gezichten bij de spelers van UVS JO15-1

Een punt mee in de tas en de bus weer in. Daar kon het feest beginnen! Geblesseerde keeper Louie was de grote sfeermaker en zong luidkeels Cali door de microfoon. Dan zijn er nog 2 spelers die we niet moeten vergeten: Thijmen en Jaimy. Jaimy ging ondanks zijn blessure mee de bus in naar Dordrecht om zijn maten aan te moedigen. Thijmen merkte in de warming-up dat hij te veel last had van zijn hiel. Hij nam de zware, maar stoere beslissing om aan te geven niet te kunnen spelen. Dit geeft de teamspirit aan in deze groep. Op naar nog veel meer mooie wedstrijden dit seizoen.