Na een valse start uit bij Westlandia, heeft UVS JO15-1 toch gezorgd voor een goede start van de nieuwe competitie. Binnen een week werd er gewonnen van erkende jeugdopleidingen Quick en TOGB. Zaterdag 26 maart werd knap een 0-1 achterstand omgezet in een 2-1 winst tegen Quick JO15-1. Mede dankzij de balsponsor Podotherapeut Wouter Fremery en 2 goals van Daan, die niet toevallig deze balsponsor had binnengehaald. Dinsdag 29 maart stond al de volgende wedstrijd op het programma tegen TOGB JO15-1. Daan had ook voor deze wedstrijd een trouwe sponsor gevonden in Dierenkliniek Dongemond. UVS JO15-1 wil beide sponsoren bedanken voor hun aandeel in de winst en het sponsoren van het internationale toernooi.

De wedstrijd tegen TOGB JO15-1 was een hele interessante uitdaging. Eigenlijk zou de wedstrijd al op 12 maart gespeeld worden, maar deze werd uitgesteld doordat de tegenstander Corona besmettingen had. Op dinsdag 29 maart mochten we dan aantreden op sportpark De Kikkerpolder om te strijden voor 3 punten. De voorbereiding was tot in de puntjes verzorgd: de speelwijze van de tegenstander was geanalyseerd, het strijdplan was duidelijk en de boys waren klaar voor de strijd.

Dit was gelijk te zien in de beginfase van de wedstrijd. TOGB speelde in een 1-5-3-2 systeem met de punt naar voren en probeerde via de 3 centrale verdedigers de snelle spitsen of wingbacks te lanceren. Doordat dit al in de bespreking ruimschoots was teruggekomen wist UVS JO15-1 precies wat het moest doen. Aanvallers Zakaria, Daan, Sylven en later Che zetten goed druk op de bal waardoor de dieptepasses van de tegenstander werden onderschept of minder nauwkeurig waren. Middenvelders Jelle, Liam en Levy heersten in de lucht en wonnen veel 2e ballen. Verderdigers Sweder, Luca, Justin en Mick verdedigden uitstekend de ruimtes en dekten door wanneer nodig. Door het goede en volwassen verdedigen van het hele team, vond TOGB het lastig om tot veel kansen te komen. Keeper Louie kreeg daardoor, naast wat vrije trappen, corners en meevoetbal momenten, niet veel te doen. De ballen die hij moest pakken en opbouwen deed hij foutloos. Aan de bal was UVS JO15-1 nog wel eens slordig en gehaast, mede ook door het snelle drukzetten van TOGB. Wel lag er heel veel ruimte om in de omschakeling snel gevaarlijk te worden. Halverwege de eerste helft kwam hier ook de 1-0 uit. UVS verstoorde goed de opbouw van TOGB en veroverde de bal halverwege de helft van de tegenstander. Net als zaterdag tegen Quick zag Liam dat Daan diepging tussen de centrale verdedigers van de tegenstander. Daan promoveerde in 2e instantie de prachtige pass tot een hele belangrijke goal.

In de 2e helft bleef het wedstrijdbeeld ongeveer hetzelfde. UVS was veel aan het storen op de helft van TOGB, dat verwoede pogingen deed om de snelle spitsen achter onze verdediging aan te spelen. Het hele team bleef goed samenwerken en strijden voor de overwinning. Zelfs toen de wedstrijd grimmiger werd bleef de ploeg als team bij elkaar en liet het zich niet gek maken. Als volwassen mannen werd de wedstrijd professioneel ‘dood’ gemaakt. Toch drong TOGB in de slotfase nog aan met een aantal gevaarlijke standaard situaties. Het geluk zat ons eindelijk een keer mee toen een vrije trap nog op de lat belande. Kort daarna floot de scheidsrechter af en kon er feest gevierd worden in de kleedkamer.

Als trainer ben ik super trots op de mannen. We hebben laten zien als team moeilijke wedstrijden uit het vuur te kunnen slepen en laten steeds meer volwassen voetbal zien. Op naar zaterdag waar we revanche kunnen nemen op ARC JO15-1.

Speciale dank de balsponsoren Podotherapeut Wouter Fremery en Dierenkliniek Dongemond, en dagsponsor Kick Wiegmans Hypotheken voor jullie bijdrages voor het internationale toernooi waar de JO15 selectie met Pinksteren aan deelneemt. Wil jij ons ook helpen naar dit prachtige toernooi? Neem dan contact op met trainer Joël Bleichrodt.