Alphense Boys JO13-2 – UVS JO13-1 0-2 (0-1)

26 september 2020

Alle angstaanjagende weerberichten ten spijt, werd om strak 9.00 uur afgetrapt met heerlijk voetbalweer: zonnetje, windstil, 16 graden.
Tegen een team met talentjes uit (vooral) 2009.
De grote vraag voorafgaande aan deze 2e competitie-wedstrijd was: Hoe hebben de boys de slechte start van de competitie (0-7 tegen Hoofddorp) verwerkt? In de doordeweekse oefenpot tegen Noordwijk (1-1) hadden ze wel weer wat vertrouwen getankt, maar toch….

Trainer-coaches Joël en Mart hadden in ieder geval wat geknutseld aan de opstelling cq veldbezetting. Meest opvallend was de omzetting waarbij Yvo en Guus op het middenveld werden geposteerd en Sweder een linie naar achteren schoof.

UVS JO13-1

Het wedstrijdbeeld was vanaf de 1e minuut geruststellend. In die zin, dat verreweg de meeste tijd op de helft van AB werd gespeeld, de verdediging rust uitstraalde en stond als een huis en we de baas waren op het middenveld.

En we kregen ook kansen. Maar op dat punt loopt het laatste tijd niet zo lekker. Kansen, zeker de mega-kansen, moeten er ook in. Maar in kansrijke positie, soms oog in oog met de keeper, wordt er nu te vaak te haastig, te slap en/of te onnauwkeurig geschoten. Maar hé, daar kan op getraind worden, dus alle vertrouwen dat binnenkort weer met scherp geschoten wordt! En dat is ook belangrijk op dit niveau: in een aantal wedstrijden zal je niet heel veel scoringskansen krijgen.

Fijn om te zien was het veldoverwicht dat we creëerden. Dat we achterin niks weggaven, dat er goed opgebouwd werd, dat er bij vlagen goed werd samengespeeld, dat het spel dikwijls goed werd verlegd naar de andere kant van het veld en toch ook, dat we die kansen toch maar wel creëerden.

Het duurde tot de 21e minuut voordat eindelijk de ban gebroken werd. Een corner van Jeppe van links kwam via Kyan bij Guus terecht, die dicht bij het doel alert reageerde: 0-1.Kort na rust ontstond de geruststellende marge van 2 doelpunten, toen Jeppe een corner kort nam en Zaki inspeelde; Zaki draaide zich ter hoogte van de achterlijn handig vrij en krulde de bal in de verre hoek van het doel: 0-2.

Daarna nog diverse mogelijkheden om de score uit te breiden, maar in de laatste fase van de wedstrijd werd het spel steeds slordiger en doofde de wedstrijd als een nachtkaars uit.

Na de wedstrijd werden in de kleedkamer de winst en de verjaardag van onze keeper Floris uitbundig gevierd (zie foto’s). Daarna werd nog een helftje voetbal gekeken bij oud-teamgenoot Tristan, die het met AB JO13-1 opnam tegen De Graafschap…

Toch maar mooi de eerste 3 punten binnengeharkt in de competitie, waardoor we met nog 5 andere teams gedeeld 4e staan.
Volgende week naar verwachting weer een pittige thuiswedstrijd tegen een sterke tegenstander: Purmersteijn JO13-1.