KFC JO13-1 – UVS JO13-1 0-0

10 oktober 2020

Vanwege de aangescherpte corona-maatregelen met maar een paar (rij-)ouders naar Koog aan de Zaan, voor een competitiewedstrijd tegen alweer een sterke tegenstander: KFC.

Op de heenweg nog een stevige regenbui en een prachtige (dubbele!) regenboog, maar tijdens de wedstrijd heerlijk voetbalweer met een waterig zonnetje.

Omdat coach Joël in quarantaine zit, namen Mart en Wijnand de honneurs waar. De mannen in functie werden gecompleteerd door grens Robin. 👏
Na eerst nog 1,5 kilometer verderop een bakkie koffie te hebben gehaald bij de plaatselijke Spar waren de 3 toeschouwers 😂 net op tijd terug voor het begin van de wedstrijd.

We hoopten dat de jongens de goede 2e helft vorige week tegen Purmersteijn konden doortrekken en dat lukte zeer aardig!
Het werd een wedstrijd tussen 2 teams die nagenoeg gelijkwaardig waren.
UVS was net ietsje sterker, zeker in de 1e helft, maar veel kansen leverde dat niet op.

De grootste bijna 100%-kansen waren voor Jeppe in de 1e helft (na een mooie scherpe voorzet van Dien) en voor Manu in de 2e helft (na een mooie actie van Kyan, die met een pirouette 2 tegenstanders op het verkeerde been zette en zijn schot maar net gekeerd zag door de keeper van KFC).
Daartegenover maar 1 redelijk grote kans voor KFC, waarbij Sweder de bal nog relatief makkelijk voor de doellijn kon wegwerken.

Belangrijker is de progressie die UVS JO13-1 doormaakt. Los van de mislukte openingsouverture van de competitie tegen Hoofddorp, staat er nu elke week een hecht collectief dat hard wil werken voor elkaar.
Met tegen KFC wederom een verdediging die stond als een huis. Met centrale verdedigers die rust en overzicht uitstralen (Sweder en Mick/Quint) en snelle, felle backs (Dinand, Thijmen en een speciale vermelding voor Robert, die zowel in de duels als positioneel zijn tegenstander(s) continue de baas was).

Het middenveld werkte wederom als een paard, met de diesels Guus, Tarik, Yvo en Dien. Het continue verstoren van de aanvalsopzet van de tegenstander door het opjagen van die tegenstander en het ver- en heroveren van de bal, werkt aanstekelijk voor de rest van het team 👍
Op dit niveau is het misschien nog het moeilijkst voor de aanval. Ook onze aanvallers (Zaki, Jeppe, Manu, Kyan en Sylven) werken hard, maar het rendement moet wel omhoog.

Ik weet zeker dat dat de volgende stap wordt in de progressie van het team.
Onderdeel van het collectief was natuurlijk ook keeper Morris, maar door het optreden van zijn teamgenoten bleef zijn enige wapenfeit beperkt tot één simpele vangbal.

Veel woorden voor een verslag van een wedstrijd die eindigde in een ‘brilstand’, maar dat hebben de jongens ook zeker verdiend.
Dankzij dat puntje toch 2 plaatsen gestegen op de ranglijst (van 9 naar 7) en ik reken op een verdere opmars als de jongens zo blijven spelen 💪

Volgende week even geen competitie vanwege de herfstvakantie, maar middels 2 zware oefenwedstrijden tegen 1e divisionisten (Quick en HBS), gaan we zorgen dat de jongens nog beter worden en klaar zijn voor de volgende competitiewedstrijd, op zaterdag 24 oktober thuis tegen RODA ‘23 Rksv JO13-1.