Toen we in augustus 2021 de kicksen weer onderbonden, hadden we nooit verwacht het seizoen met zo een knal te beëindigen. Het hele jaar door schurkten de jongens al tegen de bovenste plekken aan: fase 1 een derde plek, fase 2 kleine terugval naar plek 6, fase 3 wederom derde en toen kwam de laatste fase van het seizoen. Of te wel: moneytime en nu moest het echt gebeuren. En het gebeurde op een onwijze mooie manier: ongeslagen en met veruit de minste tegengoals van de competitie. Dus op zaterdag 21 mei kroonde de boys van de 11-5 zich tot kampioenen!

Het is een mooi stel hoor! Maar wie zijn het eigenlijk? In de goal staat Kai, onze vaste nummer 1 die het hele seizoen punten heeft gepakt. In de kampioenswedstrijd speelde hij de tweede helft en toeval bestaat niet: onze keeper maakte de winnende 2-1 in de kampioenswedstrijd. Dan onze nummer 2 Stef onze spits. Het hele seizoen prikte hij de balletjes er rustig en bekeken in. Nooit rammen maar altijd rustig en doelgericht. Maar achter de kalmte zit ook een heleboel plezier die wordt ingezet in de kleedkamer en de derde helft. Nummer 3 is Lucas. Zeg je energie, dan heb je het over hem. Legt per wedstrijd een kilometer of 12 af en lukt het om zowel voorin als achterin met zijn grote snelheid heel veel probleempjes op te lossen. Altijd met een lach en vrolijkheid. Onze captain is nummer 4 Jelle, liefkozend de Bombarda van UVS genoemd. Zowel rots in de branding in de rol van laatste man met een goede lange trap als veel scorende spits. Hij is dol op duels en er in kleunen, dat helpt enorm mee in het voorkomen van de tegengoals. Nummer 5 is de linker hersenhelft van het team Jonas. Dit jaar voor het eerst op voetbal en meteen heel belangrijk. Tweebenig en echt een spelverdeler: dol op passen en als kers op de taart scorend in de kampioenswedstrijd. Onze 6 is Jens, de rechter hersenhelft van het team. De ene topscorer van ons team met een geweldig rechterbeen. Neemt alle corners en vrije trappen en zorgt daarvoor elke wedstrijd voor heel veel gevaar. De nummer 7 van dit stel is de andere topscorer: Quint. Hij heeft alle mooie kenmerken van een klassieke linksbuiten: rushes, voorzetten en heel veel goals. Een echte linkspoot die wél van heel hard werken houdt! Onder rugnummer 8 staat Raoul, die halverwege het seizoen zijn rentree maakte in het team. Heeft zichzelf neergezet als een goede verdediger waar je altijd op kunt rekenen. Onderbreekt als linksback met talloze gewonnen duels veel aanvallen van de tegenstanders! Nichant draagt nummer 9 en heeft in de laatste fase zijn definitieve plek achterin gevonden. Als rechtsback blijkt hij een terriër die je niet 1 maar 2 en soms 3 keer voorbij moet. Een echte balafpakker die daarna het spel doorgeeft aan de hersenen. En last but zeker not least: Lars met nummer 10. De alleskunner van het team, voor, achter, midden, links, rechts, hij doet en kan het allemaal. Altijd in voor grappen en grollen, maar in de wedstrijden super geconcentreerd. Hij is razendsnel en houdt van hard werken en hard lachen. 

Klik op onderstaande afbeeldingen voor een vergroting

Deze tien toppertjes hebben het afgelopen jaar hard getraind onder Arjen, Jeroen en Jan Erik en zijn allemaal aan het einde van het seizoen veel beter dan aan de start. Uiteraard gaan al deze kampioenen gewoon door. Volgend jaar gaan we weer met zijn dertienen aan de slag om weer zo een mooi seizoen te hebben.

De wedstrijd afgelopen zaterdag was spannend en zeker niet de beste, maar werd uiteindelijk met 2-1 gewonnen van Foreholte. Daarna ging alles uit de kast: vuurwerk, bekers, medailles, mooie woorden van de jeugdvoorzitter en een feestelijke huldiging op het terras, patat, smurfen ISO star en een heeeeele lange derde helft. Nu gaan we het seizoen nog vrolijk uitspelen met twee toernooien en een sportdag om het feestelijk af te sluiten

Nogmaals gefeliciteerd mannen en tot volgend seizoen!

2 weken geledenWedstrijd Nederland – Oostenrijk bij UVS
2 weken geledenOpen trainingen meidenvoetbal
2 weken geledenBallenkar nodig? Installeer je TapKey!