Op zaterdag 4 maart 2023 speelden verschillende lichtingen van de onder- en middenbouw van UVS een toernooi in Sportzaal Broekplein in de Merenwijk. Aangezien het een vrij weekend betrof (er waren nauwelijks veldwedstrijden gepland door de KNVB) was deelname aan dit toernooi niet verplicht. Hoe mooi is het dan dat zo’n 90 leden in de leeftijdscategorieën van 7 tot en met 12 jaar hier toch aan deelnamen!

Dat enthousiasme was terug te zien in de wedstrijden. De gemixte teams speelden elk 3 wedstrijden waarin ze hun Touzani skills lieten zien. Er werd lekker vaak gescoord maar er was ook prachtig keeperswerk te zien.

Voor sommigen was dit een nieuwe ervaring en dat is juist wat we in de jeugdopleiding graag zien: spelers uitdagen en in onbekende situaties brengen. Daarbij hoort zeker ook het variëren met de ondergrond. De vrijheid was bijna compleet omdat de kleine teams geen coaches hadden, alleen spelleiders. Daardoor regelden de spelers zelf de opstellingen en de coaching. Wat ook nieuw was, was het feit dat er geen slidings gemaakt mochten worden. Dat was voor een aantal spelers even wennen, maar de spelleiders hebben ze daar uitstekend (en soms een beetje disciplinair) bij begeleid. Al met al dus een zeer leerzame middag die voor herhaling vatbaar is!

Na elke toernooi gingen de spelers van de leeftijdscategorieën met elkaar op de foto. Bijgaand een sfeerimpressie.

Hieronder de foto’s van de jeugd J010.

Klik op de afbeeldingen voor een vergroting


Hieronder de foto’s van de jeugd Jo9-1,2, 8-1 en 2.

Klik op de afbeeldingen voor een vergroting


Hieronder de foto’s van de jeugd Jo8-3,4,1,9-3 en 4.

Klik op de afbeeldingen voor een vergroting

2 weken geledenWedstrijd Nederland – Oostenrijk bij UVS
2 weken geledenOpen trainingen meidenvoetbal
2 weken geledenBallenkar nodig? Installeer je TapKey!