Door Ruud Fraij
Foto’s met dank aan Sven Riethoven (UVS)

Het 1-1 gelijke spel tegen Kagia vorige week was al een tikje voor UVS, maar de 1-2 nederlaag die Vitesse Delft de blauw-witten toebracht is een dreun te noemen. Volgens trainer Patrick van Dullemen en verdediger Axel Pison blijven de ambities ongewijzigd, maar er zal toch wel wat moeten gebeuren in de Kikkerpolder.

Beter dan de thuisploeg begreep Vitesse Delft dat er geknokt en gebuffeld moet worden voor een goed resultaat. De ploeg schuwde de overtredingen zeker niet, maar het bleek uiteindelijk wel zijn vruchten af te werpen. Beide doelpunten van de bezoekers, een na tien minuten spelen en een in de eindfase, kwamen voort uit een hoekschop en waren ook een gevolg van de fysieke mogelijkheden van Vitesse Delft.

Van Dullemen: ,,Lengte en kracht en wat pech gaven hier de doorslag. We hebben natuurlijk afspraken gemaakt over wat te doen in stilstaande situaties, maar er wordt bewogen en wat geduwd en tot twee keer toe valt de bal ongelukkig voor ons. Daar kun je weinig aan doen. Hun spitsen maakten optimaal gebruik van hun fysiek en dat deden ze knap.”

Het was een botsing van speelstijlen deze middag op het kunstgrasveld van UVS. De blauw-witten trachtten met zorgvuldig combinatiespel het doel van de tegenstander te bereiken, terwijl de gasten hun twee spitsen met lange ballen in positie probeerden te brengen. Dat laatste lukte een paar keer, maar het was aan twee weergaloze reddingen van keeper Delano van Wanrooij te danken dat UVS tot vlak voor tijd in de wedstrijd bleef. Na de 1-1 van Younes Seghrouchni had ook UVS de wedstrijd in zijn voordeel kunnen beslissen.

Het eerste half uur van de tweede helft kregen de Leidenaren kansen genoeg en dat beetje geluk was deze week niet aan de zijde van UVS: Bart van der Weijden schoot tegen de paal en vlak daarvoor was zelfs een bal via de binnenkant van de paal in de handen van keeper Kawa Hisso beland. Enrico Geus kreeg de beste kans: in de diepte gestuurd liet hij iedereen zijn hielen zien. Daar waar hij in zijn tijd bij Stompwijk’92 bijna zeker scoorde in dit soort situaties produceerde hij nu een hopeloos zwak rollertje. Het gebrek aan scorend vermogen bleek de thuisploeg dus uiteindelijk fataal.
,,Zeker, we hadden een paar keer pech”, zo gaat Van Dullemen verder, maar het is ook de kwaliteit van Vitesse Delft en het feit dat wij te laat wakker werden. In de eerste helft lieten we ons te veel afbluffen. Daar hebben we het over gehad en daar gaan we aan werken. Ik weiger echter concessies te doe aan onze speelstijl. Ik wil voor verzorgd en aantrekkelijk voetbal gaan. Dat moet zijn vruchten gaan afwerpen, zeker als iedereen terug is van een blessure.”

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_0423-min-scaled.jpg

Ook voor Pison was de teleurstelling van zijn gezicht te scheppen. ,,Dat de doelpunten uit standaardsituaties komen is extra zuur. We hadden moeite met hun lengte. Ze stonden dichtbij Delano en maakten oorlog in de zestien en wij waren daar twee keer niet tegen opgewassen. Die spitsen maakten het ons lastig moet ik eerlijk zeggen. In de tweede helft hadden we door wat omzettingen meer grip op hun spel en daaruit ontstonden de nodige kansen aan onze kant. Je hoopt dan op een tweede treffer van UVS, maar het was juist Delft dat aan het langste eind trok. Zonde. Een klap voor ons waarover nagepraat gaat worden, maar we gaan ons zeker terug knokken in de race om de hoogste plaatsen.”

Er is nog een lange weg te gaan, maar UVS zal toch echt de punten moeten gaan pakken wil het niet een teleurstellend seizoen gaan worden. Dat krachtvoetbal loont bewees Vitesse Delft zaterdagmiddag. Misschien een tip voor UVS?

Klik hier voor het fotoverslag

UVS-Vitesse Delft: 1-2. 10. Van der kolk 0-1, 29. Seghrouchni 1-1, 85. Martina 1-2. Scheidsrechter: Groenendijk.

Basisopstelling UVS: Van Wanrooij, Verlaan, Spierdijk, Pison, Van der Weijden, Tavilla, Van Vliet, Geus, Seghrouchni, Sloos, Leugering.

Basisopstelling Vitesse Delft: Hisso, Martina, Fransen, Van der Kolk, Kaddairi, Sjarp, Burgering, Dos Reis Tavares, De Vries, Dos Santos, Harrass.

Logo Leiden Amateur Voetbal

2 weken geledenTopscorerslijst allertijden UVS 1
4 weken geledenSelectie UVS 24/25
1 maand geledenSoufiane Boukhidous van LFC naar UVS