Aan de hand van het resultaat zou je wellicht vermoeden dat koploper UVS een eenvoudig middagje had bij het in degradatienood verkerende Te Werve, maar dat was allerminst het geval. De gastheren hadden in de eerste helft het betere van het spel, maar verzuimden om het veldoverwicht in klinkende munt om te zetten. Na een 0-0 ruststand zetten de blauw-witten in de tweede helft een tandje erbij en was het Rijswijkse verzet na de openingstreffer van Tomas Tavilla snel gebroken. Het naar adem happende Te Werve moest in het vervolg van de wedstrijd lijdzaam toezien hoe de na rust oppermachtige Leidenaren de score in rap tempo opvoerden (0-4).

De Leidse lijstaanvoerder kende een lastig eerste half uur op Sportpark Vredenburch en kreeg van de vooruit verdedigende gastheren niet de gelegenheid om het eigen spelletje te spelen. De ploeg van Huib van Oostrom Soede zette UVS brutaal onder onder druk, wat resulteerde in goede kansen voor Hakan Yilderim en Desire Mugara Ruhindwa. De grootse kans was echter voor Shwendel Cijntje, die van elfmeter mocht aanleggen nadat hij onreglementair werd gestuit in het Leidse strafschopgebied. De behendige aanvaller, in de belangstelling van diverse hoofdklasseclubs, zag zijn poging echter worden gekeerd door UVS-doelman Delano van Wanrooij, die met een fraaie duik de bal  uit rechterbenedenhoek tikte.

Niet veel later was Van Wanrooij wel kansloos na een afstandsschot van Brahim Saïdi, maar nu bracht de lat redding. Aan de andere kant kreeg kregen Boy Tetteroo en Tavilla goede kansen op de openingstreffer, maar de Leidse voorwaartsen hadden voor de pauze hun vizier nog niet op scherp staan.

Ook Raul Dubbeldeman kreeg een grote kans om de score in de eerste helft te openen maar raakte na een mooie combinatie de paal (red. UVS).

In de tweede helft raakten de Rijswijkers vermoeid en konden hun energievretende tactiek niet langer volhouden. Nadat Tetteroo kort na rust uit een vrije trap eerst nog de paal had geraakt, kwam UVS na een kwartier spelen op voorsprong. Raul Dubbeldeman werd na een solo in het Rijswijkse strafgebied aangetikt, waarna Tavilla vanaf de penaltystip onberispelijk binnenschoot (0-1).

Door treffers van (weer) Jim Brugman (2x) en Tetteroo liepen de Leidenaren eenvoudig uit naar 0-4 en kwam het kampioenschap weer een stukje dichterbij. De voorsprong op runner-up DSO, dat nog een wedstrijd tegoed heeft, liep door de zege in Rijswijk op naar 8 punten. Mocht UVS de komende twee wedstrijden, tegen Berkel en Vitesse Delft, ook winnen, dan is een zege in het onderlinge treffen met de Zoetermeerders op 14 mei voldoende om de kampioensvlag in de Kikkerpolder te hijsen.

UVS-middenvelder Thijs de Roy van Zuydewijn zag dat zijn ploeg het voor de rust moeilijk had, maar was tevreden over de prestatie van zijn team na rust. ,,We hadden in de eerste helft onze handen vol aan Cijntje en we mogen Delano dankbaar zijn dat hij die penalty stopt. Wij speelden het eerste half uur ook erg rommelig en we mochten niet klagen dat het met rust nog 0-0 was. In de tweede helft zag je dat ze het conditioneel moeilijk kregen, waardoor we uiteindelijk vrij eenvoudig naar 0-4 konden uitlopen en met wat meer precisie had het ook 0-6 of 0-7 kunnen worden. Ondanks het stroeve begin, is het al met al het toch een mooie middag voor ons geworden’’, aldus de middenvelder tot besluit.

Te Werve – UVS 0-4 (0-0) 60. Tavilla 0-1, 68. Brugman 0-2, 71. Brugman 0-3, 88. Tetteroo 0-4.

Basisopstelling Te Werve: Veerman, Oti-Bansu, Yilderim, Affelah, Massoudi, Van Oosterom Soede, El Kadaoui, Ruhindwa, Saïdi, Cijntje, El Boubsi.

Opstelling UVS: Van Wanrooij, Sloos, Spierdijk (75. Pison). L. Verlaan, Van Kempen, De Roy van Zuydewijn, Hulters (72. Leugering), Dubbeldeman (67. Van Vliet), Tavilla (67. Geus) Brugman (72. Maatoug), Tetteroo.