Door Hennie Kanbier -4 oktober 2020

Echt voortvarend kon de start van de competitie van UVS niet genoemd worden. Bij Kagia op bezoek werd het 1-1 en tegen Vitesse uit Delft ging het vorige week mis in de Kikkerpolder. Bij de derde confrontatie leek UVS wel meer het ware gezicht te tonen. Westlandia werd volstrekt kansloos gelaten. Na een 0-4 tussenstand halverwege werd het uiteindelijk 1-5. Enrico Geus was met twee doelpunten en een assist belangrijk. De aanvaller meende dat zijn ploeg een groot deel van de wedstrijd goed had gespeeld, maar sprak tevens van ‘zwakke weerstand’ van de kant van de enkele jaren terug nog eersteklasser.

De voor vorig seizoen van Stompwijk’92 overgekomen Geus vond na zeven minuten al het net. Lars Verlaan, geposteerd op de rechtsbackpositie bij afwezigheid van Marvin Sloos, leverde de assist. Een zelfde aantal minuten later werd de marge naar twee getild. Opnieuw met dezelfde aangever en doelpuntenmaker. Of UVS iets heeft met het getal zeven is niet bekend, maar het was in elk geval toevallig dat in minuut 28 (alweer een veelvoud dus van), weer gescoord werd door de Leidenaren. Nu kopte Mart Spierdijk binnen uit een vrije trap van Bart van der Weijden. Op slag van rust miste Tomas Tavilla de kans op een kwartet aan doelpunten, maar in de slotminuut werd het alsnog 0-4. Van der Weijden stond andermaal aan de basis van dit doelpunt. De handen gingen echter op elkaar voor Boy Tetteroo die zijn basisdebuut in het eerste luister bijzette met een heerlijke treffer. ,,Een talent die we de kans willen geven. Het geeft de staf nog meer keuze voorin. We gaan niet te overhaast te werk met deze buitenspeler, maar hij heeft zonder meer veel bagage in huis. We helpen hem graag verder in zijn ontwikkeling”, aldus trainer Patrick van Dullemen.

Na de onderbreking prikten de bezoekers nog maar eens raak. Dit keer kwam Isi Adima zijn handtekening zetten onder de treffer waarbij Geus de aangever was. Daarna geloofden de gasten het wel en kon Westlandia de schade verder beperkt houden. Zelfs een eretreffer kon de middag van de thuisploeg niet enigszins opfleuren. Voor het overige waren de zaken al voor de rust gedaan door een toen overtuigend spelend UVS.

De maker van de 0-1 en 0-2 na afloop: ,,Ik heb dit keer genoten van de ploeg. We konden het nu wel opbrengen om meteen volle bak te geven. Dat lukte eerder niet en daarmee werkten we onszelf in de nesten. Het is natuurlijk prettig wanneer je gesteund wordt door twee vlotte doelpunten. Lars Verlaan bood mij tweemaal een kans en daar kon ik dankbaar van profiteren.”

De buitenspeler lijkt door te breken bij UVS. ,,Het heeft even geduurd voordat ik gewend was. Het is natuurlijk een groot verschil. Stompwijk’92 of UVS. Niet enkel qua niveau, maar ook qua speelstijl. De voorbereiding op dit seizoen verliep voor mij best okay. Niet zo zeer gebaseerd op doelpunten, maar ik stak en steek lekker in mijn vel. Prettig om nu de ploeg te helpen met twee doelpunten en een assist.”

Geus had nog een compliment in huis voor Tetteroo. ,,Een jongen met veel potentie. Hij heeft het prima gedaan. De keuze wordt zo nog groter voorin. Thom de Vries is nog aan het terugkeren van een blessure, Isi is net terug van vakantie en we hebben nog Daan van der Zwaan, Tomas en Jim Brugman. In deze wedstrijd hebben we gelukkig weer met uitstraling kunnen spelen. Ik moet wel zeggen dat ik vond dat er weinig beleving en bezieling was bij de tegenstander. DoCoS volgende week wordt ongetwijfeld weer een heel ander verhaal. De hoogste tijd om een resultaat te boeken in een derby.”

Basisopstelling UVS: Van Wanrooij, Verlaan, Pison, Spierdijk, Van Kempen, Van der Weijden ’45 Adima), Seghrouchni, Van Vliet, Geus, Tavilla (“66 Leugering), Tetteroo (“72 Van der Zwaan).