Om 11:45 uur trapte de 11 manschappen van Ton de Rooij en Arnold Overdijk af tegen Vitesse Delft. Een ruime overwinning moest geboekt worden om door te bekeren. Direct was duidelijk dat UVS de betere ploeg was op deze zonnige zaterdag. Een vroege goal van Sjors Hermsen gaf de ploeg nog meer vertrouwen. Tegen de verhouding in kwam Vitesse Delft na 25 minuten op 1-1. Dit was het eerste moment dat de bezoekers in de 16 meter van UVS kwamen. UVS ging onverstoorbaar door met kansen creƫren en kwam snel weer op een 2-1 voorsprong. Helaas werden nog 2 goals ten onrechte afgekeurd waardoor de ruststand minimaal was.

Direct na rust werd de wedstrijd beslist en liep UVS nog uit naar een 4-1 overwinning. Helaas kwam enkele uren later de uitslag van de andere wedstrijd in de bekerpoule binnen en bleek dat de blauw witten 1 goal te kort kwamen om door te bekeren. Dat neemt niet weg dat er volgende week met vertrouwen wordt afgereisd naar Oegstgeest voor de start van de competitie.

Om 14.30 uur trapte UVS af tegen Forum Sport. Beide ploegen wonnen hun voorgaande 2 bekerwedstrijden en waren geplaatst voor de volgende ronde. Forum Sport dat zo goed als compleet aantrad op de kikkerpolder had zijn handen vol aan UVS in de eerste 25 minuten. UVS kwam na 9 minuten op een voorsprong door een goal van Enrico Geus na goed voorbereidend werk van Tomas Tavilla.  Na 25 minuten verloor UVS de controle en liet Forum Sport zien over een goede ploeg te beschikken. Een mooie kapbeweging in de 16 meter van UVS zorgde voor de gelijkmaker. Niet veel later kwam UVS op een achterstand. De ruststand was 1-2.

Raul Dubbeldeman met de voorzet

In de tweede helft was er overwicht voor UVS dat resulteerde in de terechte gelijkmaker van Thijs de Roy van Zuijdewijn nadat Boy Tetteroo keurig overzicht bewaarde in de 16 meter. UVS had de smaak weer te pakken en de 3-2 hing in de lucht. De drinkpauze halverwege de tweede helft werd UVS fataal. Door dit oponthoud werd UVS uit zijn ritme gehaald en uit het niets viel de 2-3. UVS koos er direct voor om met 4 spitsen te gaan spelen. 5 minuten voor tijd resulteerde dit dan ook in de meer dan verdiende gelijkmaker van wederom Enrico Geus die de bal tegen de touwen kopte.

In de 95e minuut vond de prima fluitende arbiter het mooi geweest en mocht UVS de voorbereiding afsluiten als groepswinnaar van de beker!

Deze mooie zaterdag werd uiteindelijk afgesloten met een zeer geslaagde BBQ voor de gehele selectie.

UVS gaat volgende week naar DSO voor de start van de competitie.