De herstart van UVS is uitgelopen op een forse teleurstelling. Op sportpark Het Kleine Loo ging de Leidse ploeg met 3-2 onderuit tegen VUC. Op de ranglijst wisselden de teams van plek en na twaalf speelronden neemt de formatie van Kevin Krishan nu de twaalfde plaats in hetgeen aan het einde van het seizoen rechtstreekse degradatie zou betekenen. Uiteraard is een dergelijk doemscenario nog alleszins te voorkomen, maar dan zal UVS zichzelf wel vaker moeten gaan belonen.

Al na acht minuten was het raak voor de ‘pinguïns’ uit Den Haag. Quinten van der Kraaij benutte een strafschop na een ongelukkige situatie in de zestien waarin de scheidsrechter de thuisploeg een handje hielp. Een kwartiertje later werd het zelfs 2-0 door een treffer van Jordy Brouwer. Juist in een fase dat de bezoekers al diverse keren gevaar stichtten, maar de afwerking bleef achterwege. Toch kwam de 2-1 op het scorebord via Jeffrey van Kempen, dit keer ingezet als middenvelder in plaats van linksback, en daarmee was in elk geval de spanning terug.

In de tweede helft ging UVS naarstig op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er na ruim een kwartier via middenvelder Thijs de Roy van Zuydewijn. VUC leek rijp voor de slacht en UVS kreeg meer dan voldoende gelegenheid om de wedstrijd compleet op de kop te zetten. De 2-3 mocht evenwel niet vallen en een verdiende zege bleef zo uit. Het werd echter nog zuurder nadat kort voor tijd Djamairo Rigters de weer tussen de palen teruggekeerde Demano van Wanrooij klopte. Bij die vijfde treffer van de middag bleef het en zo stond UVS andermaal met lege handen en bleef het staan op 1 puntje uit de vijf laatst gespeelde duels. Daarbij komt dat de heenronde volgende week wordt afgesloten tegen koploper Die Haghe. De hoogste tijd voor UVS om de punten in de Kikkerpolder te houden, maar dat lijkt op voorhand een lastige kluif te gaan worden.

Doelpuntenmaker Van Kempen: ,,Het zat ons niet mee en ik durf te stellen dat dit het verhaal van het seizoen is. Die strafschop was wel erg zwaar bemeten en de 2-0 kwam voort uit een klutsbal, hoewel de speler de bal wel keurig afrondde. Na onze comeback kregen we volop de gelegenheid om de winst te pakken, maar dat bevrijdende doelpunt kwam maar niet. En tja, als je dan vlak voor tijd nog een goal om de oren krijgt dan is de teleurstelling erg groot en dropen we gefrustreerd af. We hebben onszelf tekort gedaan en dat is bepaald niet voor het eerst geweest.”

Vervolgend: ,,We hebben nu bijna elke tegenstander gehad en we kunnen goed mee in deze klasse. Vorig seizoen viel het vaak onze kant op in de tweede klasse en dat is nu juist niet het geval. Daarom staan we laag en dat zal moeten verbeteren. Wanneer we in staat blijven om veel kansen te creëren dan zal het tij zeker gaan keren. Het is geen toeval dat we in het in oefenduels prima hebben gedaan tegen RKAVV en Alphense Boys. Conditioneel staan we er ook sterk voor, maar we zullen het in competitieverband meer moeten laten zien.”

Van Wanrooij keerde dus terug, maar daar stond tegenover dat sterkhouder Marvin Sloos ontbrak bij de Leidenaren. ,,Dat is geen opgever en dan moet hij echt wel wat hebben. Ik denk dat we hem nog wel even kwijt zijn.”

Basisopstelling UVS: Van Wanrooij, Pison, Spierdijk, S, Verlaan, L. Verlaan, Van Kempen, Tetteroo, De Roy van Zuydewijn, Van der Wilden, Tavilla, Dubbeldeman.

1 week geledenUVS lijdt teleurstellende nederlaag tegen SV Nieuwkoop: 3-1
2 weken geledenMilan Werk van Voorschoten’97 naar UVS
2 weken geledenRody Redel keert terug op het oude nest!