Spectaculair gelijkspel tussen UVS en VUC eindigt in 5-5

UVS en VUC maakten er afgelopen zaterdag een spectaculaire wedstrijd van en deed aan klantenbinding voor het amateurvoetbal.

Deze wedstrijd werd geleid door de bekende scheidsrechter Roelof Luinge die duidelijk op de hoogte was van de ontwikkelingen bij UVS en gaf aan dat UVS een positieve ontwikkeling doormaakt als vereniging. Deze complimenten mochten wij voor en na de wedstrijd in onze zak steken.

UVS begon sterk aan de wedstrijd en binnen 2 minuten had de 1-0 al op het scorebord kunnen staan. Matoug gaf voor op van Van der Zwaan en zijn schot werd geblokt. In de 7e minuut was het raak voor VUC (0-1). In de minuut voorafgaand aan deze goal hield van Belen UVS nog op 0-0. UVS bleef het spel naar zich toe trekken en had veel balbezit met veel positiewisselingen.

Opmerkelijk was het moment in de 15e minuut waar Spierdijk vlak voor het doel werd getorpedeerd door de keeper van VUC, de bal kwam daarna voor de voeten van  Jesse Hulters die de gelijkmaker noteerde (1-1). Voorafgaand aan dit doelpunt kopte Spierdijk vanuit een corner ruim naast het doel.

Gedurende de eerste helft toonde UVS dominantie met veel balbezit, terwijl VUC op de loer lag voor gevaarlijke counters.

De doelpuntenreeks begon met Van der Zwaan, die in de 34e minuut het tweede doelpunt voor UVS scoorde en de voorsprong op 2-1 bracht. Een prachtige combinatie tussen Van der Weijden en Matoug met als eindstation Daan van der Zwaan.

Niet lang daarna vergrootte Daan van der Zwaan de voorsprong voor UVS tot 3-1 in de 40e minuut, op aangeven van Bart van der Weijden.

In de 40ste minuut scoorde VUC de 3-2 na een slippertje van Van Belen die daarvoor een paar keer knap werk verrichtte. Voetballend was UVS de bovenliggende partij in de eerste helft en ging met een 3-2 voorsprong rusten.

Het slotstuk van de wedstrijd tussen UVS en VUC bleek een waar spektakel, met een stortvloed aan doelpunten en mooie wendingen die de toeschouwers op het puntje van hun stoel hielden.

In de 46e minuut van de tweede helft verliet Romello Cuvelier het veld verliet en maakte plaats voor Ayoub Boutahri.

Met de klok die voortschreed, nam VUC in de 58e minuut het initiatief. UVS had het lastig aan het begin van de tweede helft, maar de verdediging wist stand te houden tegen enkele gevaarlijke kansen van VUC.

In de 61e minuut bracht een spectaculaire redding van Van Belen redding voor UVS, nadat een bijna eigen goal van Van der Zwaan de doelman op de proef stelde. De 64e minuut scoorde VUC, waardoor de stand op 3-3 op het scorebord kwam te staan.

In de 68e minuut was het weer raak voor UVS en scoorde toen Daan van der Zwaan de 4-3 voor UVS. In de 70e minuut verliet Bart van der Weijden die niet helemaal fris aan de wedstrijd begon het veld voor Roemer Buis.

De vreugde was echter van korte duur, want VUC sloeg terug met een doelpunt in de 81e minuut uit een corner, wat de stand weer gelijk trok op 4-4.

In de 85e minuut werden Matoug en Müller vervangen door Kerkhoff en Erdogan.

In de 90e minuut sloeg VUC toe en scoorde het de 4-5, waardoor het leek alsof UVS de overwinning uit handen liet glippen. Echter, in de extra tijd, in de 90+2e minuut, bracht Daan van der Zwaan met een buitengewoon doelpunt de stand op 5-5, waarmee hij zijn team redde van een nederlaag.

Het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Luinge beëindigde deze adembenemende wedstrijd, waarbij beide teams op indrukwekkende wijze de strijd aangingen en het publiek trakteerden op een voetbalervaring om niet snel te vergeten. De eindstand van 5-5 weerspiegelt perfect de intensiteit en competitiviteit van deze geweldige ontmoeting tussen UVS en VUC.

Trainer John Hage zei na afloop het volgende: In de 1e helft lieten wij zien dat UVS de sterke tegenstander onze wil kunnen opleggen. Onze speelwijze is duidelijk en onze ploeg maakt stappen. In 2e helft hadden we het lastig maar zijn we mentaal weerbaar. Achteraf kunnen we leven met een punt maar als wij de volgende stappen zetten gaan wij dit soort wedstrijden winnen. We blijven ons ontwikkelen en op lange termijn gaat ons dit een hoop opleveren.