Op sportpark De Kikkerpolder in Leiden stond zaterdagmiddag een leuk affiche op het programma. UVS versus sv Den Hoorn. Het massaal opgekomen publiek zag helaas geen doelpunten: 0-0.

Tekst: Hans Kulk

Ondanks de uiteindelijke brilstand op het scorebord was het duel tussen UVS en sv Den Hoorn geen gezapig potje. Verre van dat. Beide ploegen kregen voldoende kansen op een treffer, maar een ‘scherpschutter’ ontbrak op sportpark De Kikkerpolder. Namens de thuisploeg was Mitchell Abdoel  (foto), de voormalig speler van sv Nootdorp, bijvoorbeeld tweemaal dicht bij een treffer voor de Leidenaren, maar ook zijn ploeggenoten Enrico Geus (schot over) en Loyd van der Wilden (schot gestopt) faalden in de afronding. De bezoekers uit Den Hoorn hadden met hetzelfde euvel te kampen, waardoor beide – aan elkaar gewaagde én strijdvaardige – ploegen uiteindelijk met een punt genoegen moesten nemen.

Mitchel Abdoel

@Haaglandenvoetbal

————————————————————————————————

Logische 0-0 bij UVS – Den Hoorn

In een wedstrijd die nooit echt op gang kwam, moesten UVS en Den Hoorn zich afgelopen zaterdag in de Kikkerpolder tevreden stellen met een punt. Grote kansen in dit treffen waren schaars en als er eindelijk wat gevaar dreigde voor de doelen, dan toonden beide doelmannen hun kwaliteiten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de wedstrijd eindigde met dezelfde stand als waar negentig minuten eerder mee werd begonnen:0-0.

Den Hoorn, vorig seizoen nog uitkomend in de eerste klasse zondag, behaalde uit de eerste vier wedstrijden negen punten (vijf punten meer dan de Leidenaren) en had in de beginfase haar handenvol aan UVS-aanvaller Loyd van der Wilden. De behendige flankspeler bood na een klein kwartier spelen Mitchell Abdoel een uitstekende kans op de 1-0, maar de bonkige spits maaide net naast de bal.

De thuisploeg was voor de rust de ploeg met het meeste balbezit, maar Den Hoorn-doelman Robert Jan Kuipers werd, behoudens  door een afstandsschot van Enrico Geus, in de eerste helft nauwelijks serieus getest door de blauw-witten. UVS kon tegen Den Hoorn op het middenveld niet beschikken over aanjager Thijs de Roy van Zuijdewijn en dat kwam de aanvalsopbouw van de Leidenaren bepaald niet ten goede.

Aan de andere kant kwamen de bezoekers er via de razendsnelle Maurizio Marinacci er een paar keer gevaarlijk uit, maar ook dit leidde niet tot serieuze klussen voor UVS-doelman Wesley Kerkvliet. In het eerste half uur na rust viel er voor de talrijke bezoekers niet veel te beleven, maar in het laatste kwartier gingen beide teams toch nog op zoek naar de verlossende treffer.

Abdoel was, na een afgemeten voorzet van Van der Wilden, dichtbij de openingstreffer, maar zijn doelpoging kon door de Den Hoorn-defensie nog net tot hoekschop worden verwerkt. In de slotminuten leken de bezoekers de drie punten weg te gaan kapen, maar Kerkvliet toonde zich een prima stand-in voor vaste doelman Delano van Wanrooij (0-0).

Door dit resultaat vindt UVS zichzelf, met vijf punten uit vijf wedstrijden, terug op plek tien van de ranglijst. Volgende week lijkt UVS een uitgelezen mogelijkheid te krijgen om zich wat los te schudden van de staartploegen, want dan gaat de formatie van Kevin Krishan in Delft op bezoek bij het nog puntloze DHC. Deze ‘Traditionsverein’ kreeg overigens afgelopen zaterdag een ongenadig pak slaag bij Nootdorp (13-0!).

UVS-verdediger Axel Pison, verkozen tot Man of the Match, kon wel leven met het gelijke spel. Pison: ,,Het was een lastige wedstrijd. Voor de rust waren wij de betere ploeg, maar Den Hoorn kreeg in de slotfase ook nog kansen op de overwinning. Wesley Kerkvliet, die wat mij betreft net zo goed de Man of the Match had kunnen zijn, deed het echter opnieuw prima en had een paar mooie reddingen op het eind. In sommige wedstrijden moet je je soms tevreden stellen met een punt, de wedstrijd van vandaag was daar een voorbeeld van, denk ik. In de tweede klasse konden we weleens wedstrijden winnen op basis van onze individuele kwaliteiten, maar een niveau hoger is het echt knokken voor de punten. Dat geeft niets, want we wilden al heel lang graag naar de eerste klasse en je weet ook dat in deze klasse de weerstand groter is. We hebben een prima selectie en de punten gaan vanzelf wel komen, daarvan ben ik overtuigd’’, aldus Pison tot besluit.

UVS – Den Hoorn 0-0.

Opstelling UVS: Kerkvliet, Sloos, S. Verlaan, Leugering, Tavilla, Geus, Tetteroo, Pison, Van der Wilden, Spierdijk, Abdoel (80. Adima).