Het was zaterdagmiddag in de Kikkerpolder prettig vertoeven voor de paar honderd voetballiefhebbers, die waren afgekomen op het Leidse onderonsje tussen UVS en FC Boshuizen. Genietend van een prettig temperatuurtje zagen de toeschouwers in de eerste helft een fris en fruitig spelend UVS terecht op een 2-0 voorsprong komen, maar na rust herstelden de bezoekers zich knap en knokten zich terug naar een remise (2-2).

UVS was in het eerste half uur duidelijk de bovenliggende partij en dat de thuisploeg op voorsprong kwam was dan ook volstrekt logisch. Jim Brugman was na een kwartiertje spelen succesvol en niet veel later bracht dezelfde speler de stand op 2-0. Brugman had na ruim een half uur spelen een onvervalste hattrick op zijn naam kunnen zetten, maar de gretige spits wist een afgemeten voorzet van Enrico Geus niet op de juiste waarde te schatten.

Naast deze twee spelers waren ook jongelingen Abdelkarim Maatoug en Raul Dubbeldeman een voortdurende plaag voor de defensie van de eersteklasser, die er met een 2-0 ruststand nog genadig van af kwam. Na wat omzettingen van FC Boshuizen-trainer Roberto Escudero in de rust was er in de tweede helft duidelijk een ander spelbeeld te zien. De bezoekers trokken vrijwel direct ten aanval en nadat eerst Frank van Gils nog een penalty miste was het niet veel later via Denzel James wel raak (2-1). Nadat Maatoug een goede kans op de 3-1 miste, was het invaller Milan Kooij die de 2-2 binnenschoot. Beide teams kregen nog kansen op de zege, maar er werd hierna niet meer gescoord.

FC Boshuizen-trainer Roberto Escudero keek met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd. ,,In de eerste helft brachten sommige spelers onvoldoende en waren we vaak niet opgewassen tegen hun bewegelijke aanvallers. We zitten nog volop in de voorbereiding dus de uitslag zelf zegt me niet zoveel, maar ik ben wel verheugd over de ontwikkeling die de O23-spelers doormaken. Ze brachten in de tweede helft nieuwe energie in het team en dat kwam ons spel duidelijk ten goede. Het gat met de basisspelers van vorig seizoen is duidelijk kleiner geworden en daar zal de club op termijn de vruchten van gaan plukken’’, aldus de Leidenaar tot besluit.

UVS – FC Boshuizen 2-2 (2-0). 16. Brugman 1-0, 21. Brugman 2-0, 58. James 2-1, 78. Kooij 2-2.

Basisopstelling UVS: Van Wanrooy, Sloos, L.Verlaan, Pison , Van Kempen, Leugering, de Roy van Zuydewijn, Dubbeldeman, Brugman, Maatoug, Geus.

Basisopstelling FC Boshuizen: Edgars, Zenzen, O. Hamdi, Libbenga, I.Hamdi, Van Gils, Smith, Ortega, Rajabu, Mhanni, James.

Onderstaande selectie van UVS kwam tegen FC Boshuizen in het veld.

Dinsdag 24 augustus speelt UVS met weer een gewijzigde selectie thuis op De Kikkerpolder tegen Foreholte. Aanvang 20:00 uur.

Zaterdag 28 augustus komt UVS met twee elftallen uit en wederom thuis op De Kikkerpolder en dit keer tegen Die Haghe. Aanvang 12:00 uur en 14:30 uur.

Afbeelding
logo LAV
2 weken geledenTopscorerslijst allertijden UVS 1
4 weken geledenSelectie UVS 24/25
1 maand geledenSoufiane Boukhidous van LFC naar UVS