Op een zonnige zaterdagmiddag ontving UVS hun tegenstander sv Donk op het prachtige terrein sportpark De Kikkerpolder. De herinnering aan de uitwedstrijd, waar UVS met een nipte 2-1 verlies huiswaarts keerde, zat nog vers in het geheugen. Maar deze keer stond er veel op het spel en UVS was vastberaden om revanche te nemen. Het beloofde een enerverende wedstrijd te worden.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat UVS de overhand had. Al in de 9e minuut zorgde een gevaarlijke aanval voor opwinding onder het UVS-publiek, waar de jonge Luuk van der Vlist zijn kans greep in de basisopstelling. Enkele minuten later was er een luid gebrul om een penalty vanuit de UVS-hoek, maar scheidsrechter Wolf aarzelde wel even maar liet het spel doorgaan.

De eerste helft was doorspekt met kansen voor UVS, maar het geluk leek niet aan hun zijde te zijn. Een doelpunt van Adima werd afgekeurd wegens buitenspel, en Werner Overkamp van Donk verrichtte een cruciale redding op de doellijn. Ondanks de overweldigende druk van UVS stond er bij rust nog steeds een 0-0 stand op het scorebord.

Na de rust kwam Donk sterk uit de kleedkamer en creëerde bijna een voorsprong, maar een attente verdedigingsactie van Boutahri hield hen op afstand. Toch bleef UVS gevaarlijk, met meerdere kansen van onder andere Dubbeldeman die een kans op een voorsprong miste door recht op de Donk-keeper af te schieten.

Trainer Hage bracht in de 69e minuut een tactische wissel in om de druk op Donk te vergroten Erdogan (aanvaller) kwam er bij UVS in voor Jesse Hulters (middenvelder). Maar het was Donk die de stilte doorbrak met een laat doelpunt in de 86e minuut, tot grote teleurstelling van het UVS-publiek.

Echter, in de laatste adem van de wedstrijd, toonde UVS hun veerkracht. Adima leverde een perfecte voorzet af op Spierdijk, die met een krachtige kopbal de verlossende gelijkmaker maakte, waardoor het ontplofte van vreugde. Met een 1-1 eindstand werd het publiek beloond met een opwindende en hartstochtelijke wedstrijd.

Ondanks het gelijkspel voelde het als een overwinning voor UVS, die gedurende de wedstrijd meer verdienden. Maar zoals zo vaak in het voetbal, toonde deze wedstrijd aan dat de wetten van het spel soms wispelturig kunnen zijn. UVS kan echter met opgeheven hoofd terugkijken op een goede vertoning.

Trainer John Hage na afloop over de wedstrijd: Een goede wedstrijd van onze kant, waar wij ontzettend veel kansen creëerde. Helaas gingen de kansen er dit keer niet in. Gelukkig konden wij in de slotfase nog gelijk maken, want een verlies hadden wij niet verdiend. Op naar volgende week!