Op zaterdag 19 februari mocht UVS 2 thuis op De Kikkerpolder aantreden tegen DWO 2 en UVS 1 tegen Te Werve.

Bij UVS maakte Thom de Vries na maanden weer zijn rentree en hoe. Binnen 10 minuten scoorde Thom op de wijze zoals wij van hem gewend zijn de 1-0. Tien minuten later was het Thom die Sjors Hermsen in stelling bracht en met het hoofd de 2-0 scoorde. Dit was tevens de ruststand. In de tweede helft scoorde UVS zelf niet meer maar DWO wel (in eigen doel) 3-0 en dat was ook de eindstand. UVS 2 gaat ongeslagen aan kop en staat 9 punten voor op de nummer twee.

Helaas viel Isi Adima met op het oog een zware blessure uit. Langs deze weg heel sterkte Isi.

UVS 1 won met maar liefst 5-0 van Te Werve, Jim Brugman (3x), Mart Spierdijk en Boy Tetteroo scoorde de doelpunten voor UVS. Het verslag van Ruud Fraij van LAV volgt Z.S.M.

Bij UVS 1 maakte Enrico Geus na maandenlang blessureleed zijn rentree.

Ruud voor aanvang van de wedstrijd: Zaterdag zit ik op de tribune voor een verslag namens leidenamateurvoetbal en laat dit duidelijk zijn, ik kom niet voor een bloedeloze 0-0. Na een voetbalfeest en een klinkende zege wordt het het lekker schrijven. Jullie begrijpen me hopelijk.

Zorgeloze middag voor UVS tegen Te Werve: 5-0

Door: Ruud Fraij

Na een lastige eerste twintig minuten beleefde UVS een makkelijk middag tegen het zwakke Te Werve. De thuisploeg speelde vooral positioneel ijzersterk en had in schaduwspits Jimmy Brugman een koele killer, die met zijn drie doelpunten het verzet van de ploeg uit Rijswijk brak.

De terecht tot man of the match benoemde speler sloeg zich niet op de borst en liet de eer vooral aan zijn teamgenoten: ,,Het eerste doelpunt kreeg ik op een presenteerblaadje van Raul Dubbeldam en de derde van Boy Tetteroo. Die tweede hoef ik alleen maar in te koppen toen Boy op de lat schoot.” Bescheidenheid troef, maar feit is wel dat hij telkenmale op de juiste plaats stond. De kilometervreter stelde met recht dat na het derde doelpunt al het verzet van Te Werve gebroken was: ,,Je merkte dat het geloof bij hen weg was en zo hadden we een eenvoudige tweede helft.”

Individueel brachten de bezoekers, zeker met de uiterst behendige Shwendel Cijntje, wel wat kwaliteit binnen de lijnen, maar collectief was het niet best. Vooral defensief liet de ploeg van Huib van Oostrom Soede de nodige steken vallen. UVS vond vooral op de flanken met grote regelmaat een vrije man en combineerde vaak naar hartenlust, soms kort, soms over het hele veld.

De doelpunten waren soms exemplarisch: een heerlijke pass over de gehele breedte van Jeffrey van Kempen eindigde na twintig minuten spelen bij Dubbeldeman uit wiens voorzet Brugman zijn eerste scoorde. Het derde doelpunt ontstond juist na een fantastische,  korte combinatie van Tavilla en Tetteroo met als eindstation Brugman. UVS varieerde dus volop. Trainer Kevin Krishan zag tot zijn genoegen dat de wissels in de tweede helft zijn ploeg niet zwakker maakten. Enrico Geus en Mart Spierdijk maakten hun comeback na blessures, waarbij de laatste zelfs het genoegen smaakte het vierde doelpunt voor de blauwwitten te maken. Het vlagsignaal voor buitenspel was terecht, maar de leidsman besloot toch naar de middenstip te wijzen. Tetteroo had het de verdedigers van Te Werve de hele middag al uiterst moeilijk gemaakt en pikte uiteindelijk ook zijn doelpuntje mee.

Brugman denkt dat UVS juist zo sterk is door de breedte van de selectie: ,,We hebben meer dan elf gelijkwaardige spelers, dat is de kracht van onze selectie. Dat houdt iedereen ook scherp, je kunt je niet veroorloven te verzaken. Ik denk dat het ook een van de redenen is dat we maar vier doelpunten tegen kregen tot nu toe. Ook tegen Te Werve bleven we tot de laatste minuut fel in de duels. Laten we hopen dat we lijn volgende week kunnen doortrekken. Dat zal wel nodig zijn.”

Aanstaande zaterdag kruisen de Leidenaars de degens met concurrent Vitesse Delft dat van de eerste plek verdrongen werd door de blauwwitten. Twee punten is nu het verschil en bij winst in Delft slaat UVS een gat. Op nog eens drie doelpunten rekent Brugman niet: ,,De laatste keer dat ik er drie scoorde was in de jeugd geloof ik. Ik duik wel vaak in de spits op, hopende op de tweede bal, maar ik heb toch ook een verdedigende taak. Afijn, voor nu kijk ik terug op een lekkere pot.”

Feest in de kleedkamer dus, temeer daar een andere concurrent, DSO, niet verder kwam dan een gelijkspel tegen RCL. UVS in deze vorm lijkt een moeilijk te kloppen team in de tweede klasse C. Voorlopig toch maar wel met beide voeten op de grond blijven. Het is maar een advies, maar die zal Voor Krishan zeker overbodig zijn.

UVS-Te Werve 5-0 (2-0). 16. Brugman 1-0, 19. Brugman 2-0, 47. Brugman 3-0, 64. Spierdijk 4-081. Tetteroo 5-0

Basisopstelling UVS: Van Wanrooy, Sloos, Pison, Verlaan, Van Kempen, De Roy van Zuydewijn, Dubbeldeman, Leugering, Tavilla, Brugman, Tetteroo.

Basisopstelling Te Werve: Veerman, Oti-Bonsu, Reijntjes, Yilderim, Oufrighe, Van Oostrom Soede, Cijntje, Boubsi, Amaziane, Saidi, Ruhindwa.