UVS, vorig seizoen kampioen van de tweede klasse, toonde in de eerste drie wedstrijden van het seizoen aan voetballend prima te kunnen aanhaken op een hoger niveau, maar door een gebrek aan effectiviteit liet de eerste overwinning in de eerste klasse nog even op zich wachten. Op bezoek bij Honselersdijk kregen de Leidenaren opnieuw legio kansen, maar ook in het Westland werd daar door de blauw-witte aanvallers slordig mee omgesprongen. UVS-middenvelder Tomas Tavilla was afgelopen zaterdag gelukkig wel bij de les, hij zorgde met zijn twee doelpunten ervoor dat de ploeg van Kevin Krishan met de dik verdiende winst naar de sleutelstad kon terugkeren (0-2).

UVS liet van meet af zien dat de ploeg gebrand was om nu wel met drie punten van het veld te stappen en al vroeg in de wedstrijd kreeg de Leidse ploeg kansen op de openingstreffer. Nadat Loyd van der Wilden het Honselerdijkse aluminium had getroffen, kreeg spits Mitchell Abdoel de kans op de 0-1 maar ook zijn doelpoging leverde geen treffer op.

Na een klein half uur spelen was het eindelijk bingo voor de bezoekers. Nadat de Honselerdijkse doelman een schot van Van der Wilden niet onder controle had weten te krijgen, was Tomas Tavilla (archieffoto) er als de kippen bij om de 0-1 af te drukken. In het laatste kwartier van de eerste helft  kregen de bezoekers kans op kans op, maar diverse goede mogelijkheden bleven onbenut.

Loyd van der Wilden

Na rust bleef het kansen regenen voor de Leidenaren en uiteindelijk was het opnieuw Tavilla, die twintig minuten voor tijd voor verdubbeling van de Leidse voorsprong zorgde. Vlak voor het einde van de wedstrijd leek de thuisploeg op 1-2 te komen, maar deze treffer werd op advies van de lijnrechter alsnog afgekeurd.

De keeper van Honselersdijk moest vaak reddend optreden voor zijn elftal

UVS-rechtsbuiten Raul Dubbeldeman, die vanwege een knieblessure zelf niet in actie komen, zag vanaf de kant dat zijn ploeg het zichzelf onnodig lastig maakte op het Westlandse natuurgras. Dubbeldeman: ,,Jammer dat we ook vandaag veel kansen onbenut lieten, maar uiteindelijk gaat het om de winst. Deze overwinning hadden we echt nodig om aansluiting te houden met de ploegen boven ons, dus erg fijn dat het nu wel gelukt is om te winnen. Ik hoop dat ik snel weer kan aansluiten bij de groep. Er zit nu nog wat vocht in de knie, maar volgens de fysiotherapeut hoef ik niet bang te zijn voor een ernstige blessure. Volgende week staat een bekerwedstrijd op het programma, die sla ik nog even over, maar ik hoop over twee weken, in de thuiswedstrijd tegen Den Hoorn, weer van de partij te kunnen zijn, aldus de aanvaller tot besluit.

Bij de Leidenaren ontbraken Thijs de Roy van Zuijdewijn, Raul Dubbeldeman, Mart Spierdijk, Jeffrey van Kempen en zoals eerder al bekend Delano van Wanrooij in de wedstrijdselectie. Komende zaterdag bekert UVS thuis tegen Antibarbari.

Honselersdijk – UVS 0-2 (0-1) 26. Tavilla 0-1, 69. Tavilla 0-2.

Basisopstelling UVS: Kerkvliet, Sloos, Adima, S. Verlaan, Pison, Geus, Leugering, Tavilla, Tetteroo, Abdoel, Van der Wilden.

Wist u dat via onze website (www.uvs-leiden.nl) iedere zaterdag (naast Twitter) een LIVE verslag van UVS 1 te volgen is?!

GisterenNiet de verdiende beloning tegen EMM ’21
1 week geledenMilan Werk van Voorschoten’97 naar UVS
1 week geledenRody Redel keert terug op het oude nest!