FC Oegstgeest JO8-3 – UVS JO8-3

Nadat de competitie wedstrijd twee weken geleden werd afgelast vanwege een te drassige Oegstgeester ondergrond, werd deze alsnog vandaag gespeeld bij UVS in de zonnige Kikkerpolder. Gek genoeg met FC Oegstgeest als thuisspelend op het affiche. UVS-er Timo was nog in Portugal. Daarom werd Harvey van de JO8-4 als huurling gestrikt. Met succes. Hij wist de score te openen na een machtige dribbel, 0-1! Het positiespel was goed bij UVS; met Guusje en Moos op rechts, Siebren en Julian op links. Even later werd het daardoor zelfs 0-2; Levi schoof de bal soepel in de linkerhoek, de keeper kansloos latend. Na een klein kwartier was weer wederom Harvey die hoog en droog wist te scoren. Misschien was het wel deze ruime voorsprong van 0-3 die UVS wat deed verslappen; het gaf in ieder geval “FC O” de gelegenheid tot terugkomen.

Tweemaal raak, 2-3! UVS rechtte de rug met een tweede goal van Levi, 2-4. De opleving was echter van korte duur. Na de thee (ranja) was het de Oegstgeester formatie die orde op zaken stelde: zwak keeperswerk, een ongeconcentreerde achterhoede en een de bal die maar weinig “door het zwembad” ging leverde tegentreffers op. Plots was het 6-4 voor FC O! Harvey deed op aangeven van Noud vlak voor tijd nog wat terug met zijn hattrick (bravo), maar daarmee was ook meteen de eindstand bereikt, 5-6.

De neutrale kijker heeft zich absoluut kunnen vermaken met deze enerverende pot in de Kikkerpolder. Hoewel de punten mee naar Oegstgeest gaan mag de JO8-3 terugkijken op een leuke, spannende voetbalochtend, en daar gaat het het tenslotte om. 

5 dagen geledenOpen trainingen meidenvoetbal
5 dagen geledenKom bij de Ukken van UVS
2 weken geledenUVS JO11-1 ongeslagen kampioen