De moeilijkste pot van het jaar.

Kwart voor negen, Rijnsburgse Boys. De JO9-1 verzamelt in kleedkamer 19. Eerst wordt er steen, papier, schaar gedaan om te bepalen wie de aanvoerder wordt tijdens dit potje. Miles zal vandaag als teamcaptain optreden, zo bepaalt het spel.
De hulptrainers Larbi en Fahed nemen de jongens alvast mee naar buiten voor de warming-up. Trainer Khalid loodst op dit moment nog iemand door het motorrij-examen. Geslaagd, zo blijkt later.

Na een minuut of tien begint het te spatten. Een voorbode voor wat nog een hele natte, koude ochtend zal worden.

Voor de ploeg die dit hele seizoen nog geen pot heeft verloren, is de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys er een die behoorlijk gelijk opgaat en bij vlagen oprecht spannend genoemd kan worden.

De Leidse jongens beginnen redelijk relaxed met al vrij snel een goal van Zoubeyer na een goed geplaatste voorzet van Hamza. Maar de vreugde blijkt helaas van korte duur, want vlot daarop scoort Rijnsburgse Boys al de gelijkmaker, 1-1. De nummer 6 van dat team blijkt al gauw een dragende speler die heel goed in de gaten moet worden gehouden!

Maar, de JO9 zou de JO9 niet zijn als ze al vrij vlot daarna de voorsprong weer terugpakken. Het samenspel is voorbeeldig. Vanuit de achterhoede wordt de bal goed naar voren overgetikt waardoor Amine de bal goed voor kan geven op Luciano en hij de bal tussen de doelpalen plaats. 1-2.

Maar ook nu is de voorsprong niet van lange duur. Al vrij snel valt de 2-2. Beide clubs blijken gelijkwaardige strijders. Intussen regent het dat het giet. De jongens in het veld lijken er op dat moment nog niet veel last van te hebben – dat komt later -, het publiek langs de lijn des te meer.

Na een goal van Lennart, die de 2-3 voorsprong voor zijn rekening neemt, lijkt het tij gekeerd: Amine legt al een minuut later de 2-4 in de touwen. Wordt dit dan toch weer een gelopen race, net als alle eerder gespeelde wedstrijden die eindigden met dikke winst? Of…

Nee, de spanning blijft er nog even flink in:
de 3-4 valt na een wat ongelukkige uittrap, maar ook daarop volgt snel weer een goal door Sami dit keer: 3-5. Toch weet de nummer 6 van Rijnsburgse Boys zich weer een weg door de achterhoede te banen: 4-5.

Van rustig achterover leunen is voor UVS nog geen sprake, ze moeten aan de bak om de voorsprong te behouden. Of, zoals trainer Khalid ze toeroept vanaf de zijlijn: ‘Jullie moeten blijven voetballen! Dan blijven jullie ook nog warm!’ Want de boys staan inmiddels klappertandend en met vuurrode, ijskoude en pijnlijke handen in het veld. ‘En denk erom: stokje onder je kin!’

Klik op de foto’s voor een vergroting

De UVS-ouders langs de lijn kunnen iets later, als Sami na een assist van Hamzah nog een goal maakt, opgelucht ademhalen. Voor even althans. Want Rijnsburgse Boys maakt nog de 5-6. Het verlossende woord ‘het is tijd’ bezegelt de overwinning van de jongens in deze pot, die met recht de moeilijkste van het jaar genoemd kan worden.

Er worden nog razendsnel een paar penalty’s in geknald en dan rent iedereen als een raket zo snel naar de meer dan verdiende warme douche! De JO9-1 van UVS blijft ongeslagen.

GisterenKikkerpolder toernooi Jo8 t/m Jo11
EergisterenTalentendagen JO16-1 van start
5 dagen geledenPerformance trainingen jeugd positief