‘Ik wil altijd iedereen te vriend houden’

Door Pim Scheffer

LEIDEN – Wie is de mens achter de sporter? Periodiek gaan we in deze gekke tijd met sporters de diepte in om aan de hand van een aantal vragen meer te weten te komen over hem of haar. Deze week leren we beter kennen; voetballer Sven Verlaan van UVS uit Leiden.

 1. Hoe zou jij jezelf in één zin omschrijven?
  Een sociaal persoon die heel lastig NEE kan zeggen.

 2. Welke gebeurtenis(sen) is/zijnbepalend geweest voor wie je nu bent?
  Ik denk dat de voetballerij mij het meeste gevormd heeft tot wie ik nu ben. Van kleins af aan speel(- de) ik al op een hoog niveau tot ik een jaar of 24 was en eigenlijk was mijn leven altijd daarop gebaseerd. Op jonge leeftijd moest ik door het voetbal verhuizen en op mezelf wonen, dit maakte mij al jong zelfstandig. Het heeft mij toch best vaak onzeker gemaakt door veel tegenslagen, maar ik ben denk ik juist hierdoor nu
  uiteindelijk wel een sterker persoon geworden. Er zijn ook veel mooie momenten geweest! Als ik erop terug kijk heeft dit voor mijn persoonlijke ontwikkeling wel veel betekend.

 3. Wat hebben je ouders je meegegeven wat je altijd is bijgebleven?
  Dat je niet moet luisteren naar mensen die negatief naar je zijn en je naar beneden willen halen, altijd in jezelf blijven geloven.

 4. Welke mensen of sporters hebben jou geïnspireerd en waarom?
  Eerlijk gezegd heb ik dit nooit gehad. Helaas denk ik soms want een inspiratiebron is altijd goed om te hebben.

 5. Waar werd je voor het laatst stil van?
  Het eerste wat in mij op komt als iets waar ik het laatst over piekerde en stil van was is dat een goede vriend en eigenlijk wel het gezicht van UVS, die mij ook altijd heeft geholpen bij mijn overgang van UVS naar onder andere FC Twente, Lucas Riethoven, destijds lag te vechten voor zijn leven in het ziekenhuis. Hij is op elk vlak heel erg belangrijk voor UVS en gelukkig staat hij volgend seizoen gewoon weer langs de lijn!

 6. Waar ben je het meest trots op?
  Mijn debuut in het betaalde voetbal. Met Jong Twente speelde wij destijds in de Jupiler league. Uit bij FC Eindhoven begon ik voor het eerst in de basis. Ik ben nog nooit zo zenuwachtig geweest voor een wedstrijd want soms krijg je maar één kans! Ook de hele familie op de tribune. Ik weet nog goed dat ik tijdens de warming-up gewoon bijna geen kracht in mijn benen meer had. Na vijf minuutjes in het veld was echter alles verdwenen. We wonnen 0-1 en speelden een goede wedstrijd.

 7. Wat voor muziek staat bij jou sowieso in je playlist?
  Alles! Mijn playlist is echt een mengelmoes van pop, rap, Hollands. Geen peil op te trekken dus. Heeft alleen maar voordelen lijkt mij!

 8. Hoe ziet jouw ideale voorbereiding voor een wedstrijd eruit?
  Ik heb een enorme hekel aan extreem lange voorbereidingen. Sommige mensen vinden dit fijn, maar mij kan je niet erger treffen dan 4 uur vooraf verzamelen eten en dat je dan nog 2 uur over hebt om te wachten tot de wedstrijd eindelijk begint. Besprekingen enz. zijn uiteraard wel noodzakelijk en hoort er ook bij vind ik. Dus, zo snel mogelijk het veld op!

 9. Ben je tevreden met waar je nu staat in het leven of mist er iets?
  Over hoe het er nu voor staat ben ik zeer tevreden. Ik heb een lieve
  familie en daarnaast heb ik veel leuke vrienden om mij heen. Ik voetbal samen met mijn broer Lars bij UVS met leuke teamgenoten waar we soms ook mee gingen stappen toen het nog kon. Ik heb een knappe blondine thuis zitten (die ook van voetbal houdt!) dus wat wil je nog meer…

 10. Als je nu zou moeten stoppen met sporten, hoe zou je leven er dan uitzien?
  Ik denk, en dat zullen vast wel wat mensen die ook al hun hele leven sporten met mij eens zijn, dat ik eerst een keer in oktober buiten het hoogseizoen op een lekkere lange verre vakantie zou gaan. Sowieso zou ik veel meer reizen. Ik kan op dit moment absoluut niet zonder voetbal, maar het beperkt je af en toe wel in je vrijheid want als je een teamsport doet heb je vind ik altijd wel een bepaalde verantwoordelijkheid naar je teamgenoten en club toe. Als ik echt niet meer mag sporten en met name voetbal natuurlijk, dan zou ik in ieder geval een stuk ongelukkiger zijn.

 11. Hoe zou je jouw rol in een team omschrijven?
  Bij UVS hebben we een hele vracht aan getalenteerde jonge spelers
  waarvan er ook een aantal doorstromen naar het eerste elftal. Ik heb op bijna elk niveau gespeeld dus hoop dat ik ze iets kan meegeven om ze beter te maken. Ik voel me ook wel verantwoordelijk om van dit jaar een succes te maken bij UVS om wellicht wel te promoveren naar de 1e klasse. Ik vind ook als je kijkt naar de accommodatie, jeugd en alles er omheen dat UVS hier gewoon thuishoort.

 12. Hoe belangrijk is het voor jou wat anderen van je vinden?
  Eerlijk gezegd iets te belangrijk dan eigenlijk zou moeten. Ik wil
  altijd iedereen tevreden en te vriend houden. Ik denk dat dit een goede en slechte eigenschap tegelijk is.

 13. Wanneer is voor jou het jaar geslaagd?
  Dit is in deze periode wel een hele makkelijke vraag! Dat alles weer “normaal” wordt en met vrienden op een enorm feest sta.

 14. Wat wil je nog heel graag bereiken in je sportcarrière?
  Ik heb al heel veel ambitie gehad en er veel voor gelaten. Ik heb
  besloten dat ik vooral plezier wil hebben en in combinatie met een mooie sportieve uitdaging om te kijken hoe ver we het de komende jaren kunnen schoppen met UVS.

 15. Wat zou je lezers van deze krant willen meegeven voor de toekomst?
  Dat als je de instelling hebt dat alles gebeurt met een reden, je
  een stuk minder zorgen hebt!
 1. Paspoort
  Naam: Sven Verlaan
  Geboortedatum: 11-05-1994
  Clubs: Docos, ADO Den Haag, UVS, FC Twente, FC Den Bosch,
  Rijnsburgse Boys, VVSB, FC Rijnvogels, UVS
1 week geledenSelectie UVS 24/25
2 weken geledenSoufiane Boukhidous van LFC naar UVS
1 maand geledenNiet de verdiende beloning tegen EMM ’21