Op respectievelijk maandag 26 en woensdag 28 februari vond in ons Clubhuis een reanimatie- en EHBO cursus plaats voor de staf- en seniorenafdeling.

Tijdens de ‘Workshop Reanimatie met een AED’ hebben de deelnemers in een paar uur geleerd hoe ze iemand kunnen reanimeren. Ook leerden ze hoe ze een AED gebruiken bij een reanimatie. Een AED (Automatische Externe Defibrillator) kan vaststellen of er sprake is acuut hartfalen waardoor een circulatiestilstand ontstaat. Is er sprake van een verstoring van het hartritme dan kun je het hart – indien de AED het aangeeft –  één of meerdere krachtige stroomstoten geven om het normale hartritme terug te brengen. Tijdens de cursus zijn praktische oefeningen uitgevoerd op een oefenpop en is daarnaast geoefend met het gebruik van een AED. Dit alles onder begeleiding van een ervaren trainer.

De EHBO cursus op woensdag was met name gericht op het behandelen van ongevallen bij sporters en leerden de deelnemers wat zij moeten doen tijdens een sportongeval. Daarnaast zijn de meest voorkomende sportblessures behandeld.

Op dinsdag 12 maart (reanimatie) en woensdag 27 maart (EHBO sport) vinden de nieuwe cursussen plaats. Hieronder kun je je inschrijven voor 1 dag of beide dagen. Er is op beide dagen plek voor maximaal 12 deelnemers, dus wees er snel bij! Deze trainingen zijn deze keer bedoeld voor trainers en leiders van de jeugdelftallen. Bij veel belangstelling wordt gekeken of er extra trainingen kunnen worden verzorgd. Op beide dagen start de cursus om 19:30 uur en is de verwachte eindtijd 22:00 uur. De trainingen vinden plaats in het Clubhuis.


    Ik meld me aan voor: *


    3 dagen geledenReünie 2024 weer amusant en gezellig
    5 dagen geledenIn memoriam Piet Kruit (1926 – 2024)
    5 dagen geledenOpen trainingen meidenvoetbal