Vandaag stond de spannende uitwedstrijd tegen Sporting Leiden op het programma, een ware Leidse derby waarbij de vorige overwinning naar UVS JO 11-2 ging, wat Sporting Leiden JO11-1 des te meer motiveerde om dit keer als winnaar uit de strijd te komen.

Helaas moesten we het stellen zonder onze spits Jax, die geblesseerd was, maar desondanks zijn aanwezigheid gebruikte om ons aan te moedigen. Daniel begon ondanks zijn blessure in de basis, maar moest na 5 minuten het veld verlaten vanwege te veel pijn. De eerste 15 minuten waren een periode van aftasten voor beide teams, waarbij Sporting onze aanvallen effectief afweerde. Gelukkig wist UVS al snel de ruimtes te vinden en de tactiek van de tegenstander te doorgronden.

In de 15e minuut dribbelde Adam knap door de verdediging en speelde de bal perfect in de loop van onze spits Milan, die vervolgens koelbloedig afrondde. Een minuut later benutte Lewis de irritatie bij de tegenstander en vuurde een hard schot van afstand af, wat resulteerde in een 0-2 voorsprong. Vlak voor rust breidde hij deze voorsprong uit naar 0-3.

Sporting slaagde er soms wel in om van hun helft af te komen, maar onze verdedigers Mohammed, Tijmen en Noah werkten perfect samen en gaven de tegenstander geen enkele ruimte. Keeper Ravi ving de sporadische schoten die op ons doel kwamen eenvoudig op, waardoor we snel weer konden aanvallen.

In de rust gaven coaches Geert en Björn enkele kleine aanwijzingen, waarna de jongens het tempo direct na de aftrap verhoogden. Vlak na de aftrap scoorde Viggo op aangeven van Milan de 0-4. Milan en Mats herhaalden deze prestatie, waarna Lewis de score nog verder uitbouwde met twee doelpunten.

Vanaf dat moment regende het doelpunten. UVS speelde snel combinatievoetbal, hield het veld breed en communiceerde goed met elkaar. Mats en Milan voegden nog een doelpunt toe aan hun naam, terwijl Lewis de wedstrijd afsloot met nog twee treffers.

Vlak voor het einde verslapte de concentratie van UVS en scoorde Sporting toch nog twee keer uit twee massale aanvallen.

Al met al was het een prachtige en geslaagde wedstrijd waarin als een hecht team werd gespeeld. Schitterende combinaties werden gemaakt en de spelers lieten zien dat ze alles wat ze op de training hebben geleerd, in de praktijk konden brengen.

3 dagen geledenBowling night JO14-2