Op 30 december 2023 vond het UVS zaalvoetbaltoernooi plaats, waarbij meer dan 100 enthousiaste kinderen in de onderbouw deelnamen. De teams bestonden uit een mix van jeugdspelers in de leeftijdscategorieƫn O8 tot en met O12. Het toernooi vond plaats in de indrukwekkende zaal van De Zijl.

Ouders kwamen in grote aantallen om hun kinderen aan te moedigen. Vanaf de tribunes op de eerste verdieping van De Zijl hadden ze een perfect zicht op de wedstrijden. Gedurende de dag konden ze genieten van koffie, thee en andere zaken, aangezien de kantine de hele dag open was.

De spelers moesten wennen aan het speelveld met veel lijnen en het verbod op slidings, maar desondanks werden fantastische goals gescoord. Het toernooi sloot naadloos aan bij de clubvisie, waarin het stimuleren van spelen op diverse ondergronden een rol speelt. Deze uitdaging bracht het beste in de jeugdspelers naar boven, en ze gingen er fantastisch mee om.

In lijn met de visie wil UVS spelers opleiden die zelf leren nadenken. Het toernooi bood hiervoor de ideale gelegenheid, omdat er geen coaching was. Dit resulteerde in totale vrijheid voor de spelers, wat duidelijk te zien was in de prachtige passes, akka’s, Zidane-pirouetten, lange dribbels, kapbewegingen en andere technische hoogstandjes.

Elke leeftijdscategorie had vier teams die elk drie wedstrijden van 5 tegen 5 speelden. Dit zorgde ervoor dat de spelers niet alleen vaker aan de bal kwamen, maar ook niet lang hoefden te wachten op hun volgende wedstrijd. Een scheidsrechter zorgde voor een ordelijk verloop van de wedstrijden.

De toernooidag was een groot succes en overtrof de verwachtingen van vorig seizoen. Het volgende UVS zaalvoetbaltoernooi staat gepland op 30 maart 2024 en is voor de midden- en bovenbouw, met hetzelfde concept en op dezelfde locatie om de jeugdspelers opnieuw uit te dagen en te inspireren.

1 week geledenUVS Sportdag 2024
2 weken geledenJeugdcommissie zoekt enthousiaste ouders
3 weken geledenOranje kijken bij UVS groot succes