In een onvergetelijke ontmoeting tussen UVS en RCL, slaagden de bezoekers erin een overwinning van 0-5 te behalen. De wedstrijd begon met vuurwerk tijdens de opkomst, maar het was RCL die de echte show stal op het veld.

Het begon allemaal met een vroege voorsprong voor RCL in de 19e minuut, toen aanvoerder Brasker een schot vanaf ongeveer 20 meter afstand lanceerde, buiten het bereik van doelman van Belen van UVS. De gasten lieten hun dominantie voelen en bleven gevaarlijk aanvallen, terwijl UVS worstelde om een antwoord te vinden.

RCL’s superioriteit werd nog duidelijker toen Schouten het net vond in de 39e minuut, nadat hij een slimme steekbal van Brasker ontving en deze koelbloedig in de verre hoek schoof. De frustraties liepen hoog op bij UVS, wat resulteerde in een onvriendelijk incident tussen Dubbeldeman en van Overloop, waarbij alleen Dubbeldeman een gele kaart kreeg van de scheidsrechter.

De rust kwam met een pijnlijke 0-2 achterstand voor UVS, maar het was slechts een voorbode van wat nog komen ging. RCL keerde terug naar het veld met hernieuwde vastberadenheid en al snel scoorde het team de derde goal in de 50e minuut, gevolgd door nog twee doelpunten in de 53e en 58e minuut, waardoor de score werd opgevoerd tot een genadeloze 0-5.

Zelfs de wissels die UVS in de rust doorvoerde, waaronder Daan van der Zwaan voor Raul Dubbeldeman en Tom Kerkhoff voor Jesse Hulters, konden het tij niet keren. Het leek alsof UVS compleet de weg kwijt was, terwijl RCL genoot van een ware triomf op het veld.

De dieptepunten voor UVS bleven zich opstapelen, met momenten van balverlies en tegendoelpunten die de ploeg diep in de problemen brachten. Uiteindelijk werd de wedstrijd afgefloten met een verpletterende 0-5 overwinning voor RCL, terwijl UVS werd gedwongen een pijnlijke off-day te verwerken, waarin de ploeg niet in staat was om zelfs maar een enkele grote kans te creƫren.

Het was een wedstrijd waarin RCL zijn suprematie op het veld bevestigde, terwijl UVS gedwongen werd de harde realiteit van een zware nederlaag te accepteren.