De selectie van UVS heeft de voorbereiding met beide elftallen overtuigend en winnend afgesloten tegen Die Haghe.

Om 12:00 uur was de aftrap van de eerste wedstrijd tussen de selecties van UVS en Die Haghe.

Een sterk spelend UVS kwam na 20 minuten op een verdiende 1-0 voorsprong. UVS had de smaak te pakken en bleef verzorgd voetbal spelen en kreeg voldoende kansen. De 2-0 kon dan ook niet lang uitblijven. Deze kwam dan ook vlak voor rust op het scorebord. Dit was tevens de ruststand.

UVS kwam ook na de thee sterk voor de dag en werd er snel aan alle onzekerheid een einde gemaakt door de 3-0 te scoren. Hierna werd het spel van UVS iets slordiger maar bleef het wel de controle over de wedstrijd houden. Vlak voor tijd scoorde UVS de 4-0 en dit was dan ook een terechte uitslag. Doelpuntenmakers van deze wedstrijd waren: Sjors Hermsen (2x), Daan van der Zwaan en Benk Driessen.

Om 14:30 uur was het tijd voor de volgende wedstrijd tegen de club uit Den Haag.

Ook in deze wedstrijd was direct duidelijk dat UVS de lakens uitdeelde en dicteerde op het veld. Door goed verzorgd voetbal van UVS had Die Haghe weinig in te brengen. Na een schitterende vrije trap van ongeveer 25 meter van Jeffrey van Kempen kwam UVS op een verdiende 1-0 voorsprong tegen het erg compact spelende Die Haghe. Kansen op de 2-0 liet UVS helaas voor de rust onbenut.

De 2-0 viel wel vrij snel in de 2e helft na een kopbal van Sven Verlaan uit een corner.

Hierna probeerde Die Haghe UVS achteruit te drukken maar de Leidse ploeg hield volledige controle. Er werden nog een aantal schitterende combinaties vertoond die helaas niet de verdiende beloning kregen middels een doelpunt. De 3e goal viel in de blessuretijd uit een strafschop (William van Vliet).

De selectie van UVS gaat met een goed gevoel en vertrouwen de bekercompetitie in.

Dezelfde selectie werd zondagmiddag op de hoogte gebracht van de terugkeer van Boy Tetteroo naar De Kikkerpolder. De spelersgroep en technische staf van UVS zijn erg content met de terugkeer van Boy.

Welkom terug Boy en veel succes en plezier op het vertrouwde nest!

6 dagen geledenRCL domineert UVS met verpletterende 0-5 overwinning