Voor seizoen 23/24 is UVS een samenwerking aangegaan met Fit2Perform Ommedijk die op maat gemaakte performance trainingen aanbied aan de eerste en tweede elftallen van de O13-O15 teams. Onder begeleiding van (sport)fysiotherapeuten zijn deze extra trainingen bedoeld voor jeugdspelers die individueel en/of in groepsvormen zijn of haar zwakke schakels willen verbeteren. Aan de hand van resultaten uit af te nemen fysieke testen en metingen kan er specifiek getraind worden op de zwakheden van de sporter. Na een evaluatie met betrokkene is afgesproken een vervolg hieraan te geven en in mei/ juni zal de definitieve evaluatie over seizoen 23/24 plaats gaan vinden met de technische commissie maar tot heden zijn de betrokkene positief over de ontwikkeling.

Performance Training legt de focus op sport specifieke kracht, snelheid, wendbaarheid en
technische vaardigheden. Deze trainingen zijn specifiek gericht op voetballers om zich verder te kunnen ontwikkelen door te focussen op voetbal specifieke vaardigheden zoals een sterke lichaamshouding,
betere balans, looptechniek, balcontrole en blessurepreventie.

De performance trainingen worden gegeven op basis van het ASM model en (sport)fysiotherapeutische kennis. Het ASM-model richt zich op het breed motorisch trainen van sporters, met als doel veelzijdige en complete atleten te ontwikkelen. In de performance trainingen worden motorische beweegpatronen van andere sporten geïntegreerd, rekening houdend met de gevoelige coördinatieve periodes van de atleet tijdens zijn of haar jeugd.

Ieder genoemd team zal gedurende het seizoen een aantal performance trainingen worden aangeboden waarmee jeugdspelers, van welk niveau ook, zich nog beter kunnen doorontwikkelen als speler.

Meer info over de aanpak en missie en visie van Fit2Perform? Klik dan hier.

EergisterenMeld je aan voor het UVS klusteam!
3 dagen geledenKledingsponsor worden?
6 dagen geledenZomerstop