In een prima wedstrijd met een hoog tempo versloeg UVS het bezoekende Westlandia met 2-1. De gasten vergaarden een punt meer tot aan dit duel, maar hadden daar een wedstrijd meer voor nodig gehad. De Leidse ploeg wipte dus over Westlandia heen en staat nu derde op drie punten van koploper DSO. Die ploeg heeft echter een wedstrijd meer gespeeld. Zonnige tijden dus voor UVS.

Ook voor de Leidse vleugelverdediger Jeffrey van Kempen was het een hele fraaie middag. De speler die sinds zijn zesde de blauw-witte kleuren verdedigt speelde een sterke pot, werd daardoor Man of the Match en scoorde ook nog eens op fraaie wijze de openingstreffer: ,,Ja, er was een vrije bal rechts voor het doel en ik werd min of meer vanaf de tribune en door mijn teamgenoten uitgenodigd om die bal te nemen. Ik keek waar de keeper stond, schoot en hoopte maar dat de bal binnenviel. Dat lukte wonderwel. Vlak daarop werd het bijna 2-0 en dan zou de buit binnen geweest zijn, maar dan wordt het gelijk op een knullige manier.”

Het had inderdaad een haar gescheeld of de thuisclub had Westlandia op 2-0 gezet. Eerst viel de bal na een rare curve pardoes voor de voeten van de op twee meter van de doellijn staande Sven Verlaan. Een intikker zou je zeggen, maar de verdediger tikte het leer enigszins verbouwereerd door de plotselinge mogelijkheid tegen de paal. Een minuutje later krulde Tavilla de bal schitterend richting de kruising, maar ook dat leverde geen prijs op. Verlaan vervulde even later tot zijn afgrijzen een nieuwe hoofdrol. Hij dacht een man uit te spelen, verslikte zich in de bal, waarna Roy van Beek simpeltjes de gelijkmaker scoorde.

De kans van Sven Verlaan
Marvin Sloos met de voorzet en Jim Brugman mist de kans op 2-0
Tomas Tavilla schiet net over

Van Kempen neemt zijn medespeler niets kwalijk: ,,We speelden verdedigend een ijzersterke pot, maar foutjes zijn niet te vermijden, ook niet voor iemand die al wat langer meedraait.” Beide ploegen namen geen genoegen met een punt en kozen voor de aanval. Dat leverde een boeiende partij voetbal op met kansen over en weer. De na de rust ingevallen William van Vliet nam uiteindelijk de winnende treffer voor zijn rekening, daarmee de woorden logenstraffend van een volger van de thuisclub die tijdens de thee nog opmerkte dat ‘de scherpe kantjes er wel af waren bij Van Vliet’.

De aanvaller dolde zijn directe tegenstander en schoof het leer langs doelman Janos Zaharia en bracht zo de 2-1 op het bord. Van Kempen is lovend over zijn teamgenoot: ,,Hij is nog topfit op zijn leeftijd (die geven wij hier niet prijs uit respect voor de aanvaller, red.) en wat mij betreft kan hij nog jaren mee. Hij bewijst hier weer zijn waarde voor de ploeg. Daarna kregen we de ruimte om de 3-1 te scoren, omdat Westlandia alles op alles zette. Dat lukte helaas niet. We kregen het zelfs nog af en toe nog knap benauwd, maar gelukkig hielden we stand.”

Volgende week gaat de brigade van Kevin Krishan en Henk Brandt op bezoek bij DoCoS. Een Leidse derby dus welke immer een hoge graad van onvoorspelbaarheid kent. Elders ontvangt Vitesse Delft DSO. De uitslag van de clash tussen de nummers twee en een van der ranglijst is ook bijzonder interessant voor de club uit de Kikkerpolder. Van groter belang is echter of UVS zelf de zevende zege op rij kan boeken.

Afbeelding
Man of the Match Jeffrey van Kempen met John Erades

UVS-Westlandia 2-1 (1-1). 16. Van Kempen 1-0, 25. Van Beek 1-1, 60. Van Vliet 2-1.

Afbeelding

Basisopstelling UVS: Van Wanrooy, Sloos, Sven Verlaan, Van Kempen, De Roy van Zuydewijn, Dubbeldeman, Hulters, Brugman, Maatoug, Tavilla, Spierdijk.

Basisopstelling Westlandia: Zaharia, Van Rijn, Le Duc, Van den Berg, Van Zijl, Van der Zalm, Van Schie, Olsthoorn, Yordi van Beek, Roy van Beek, Bron.

logo LAV
Afbeelding
GisterenNiet de verdiende beloning tegen EMM ’21
1 week geledenMilan Werk van Voorschoten’97 naar UVS
1 week geledenRody Redel keert terug op het oude nest!