Afgelopen zaterdag vond op De Kikkerpolder de wedstrijd plaats tussen UVS en Olympia uit Gouda. Voor de wedstrijd werden de spelers en begeleiding van UVS G 1 in het zonnetje gezet voor het behaalde kampioenschap door Lucas Riethoven (voorzitter) en Pascal van Es (secretaris).

Om 14:30 uur floot scheidsrechter Jaggan voor het begin van de wedstrijd.

UVS opende sterk, domineerde het spel met veel balbezit en creëerde talloze corners, hoewel echte grote kansen nog uitbleven. In de 19e minuut probeerde Bart van der Weijden het met een krachtig schot, maar de bal ging net over het doel.

De 21ste minuut bracht een teleurstelling voor UVS toen van der Weijden scoorde, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel na advies van de grensrechter van Olympia wat werd overgenomen door de goed leidende scheidsrechter Jaggan. Ondanks deze tegenvaller bleef UVS de bovenliggende partij.

In de 29ste minuut slalomde Tomas Tavilla behendig langs zijn tegenstander en gaf een voorzet, maar niemand van UVS was voor het doel te vinden.

De aanvalsgolven van UVS hielden aan, maar het was pas in de 41ste minuut dat het net werd gevonden. Tim van Dam schoot een vrije trap van ongeveer 20 meter rechtstreeks in het doel, waarmee hij de langverwachte openingstreffer voor UVS verzorgde.

Na de rust ging UVS onverminderd door met aanvallen. In de 50ste minuut kreeg de thuisploeg twee grote kansen op de 2-0, maar het duurde tot de 66ste minuut voordat Abdelkarim Maatoug de voorsprong verdubbelde. Maatoug benutte de rebound nadat de keeper een schot van van der Weijden had gepareerd.

In het laatste kwartier kreeg UVS nog drie kansen om de voorsprong verder uit te bouwen, maar tot ieders verrassing was het Olympia dat in de 85ste minuut de aansluitingstreffer maakte, wat tevens de eindstand van 2-1 betekende.

Trainer John Hage na afloop: het belangrijkste is dat we na de winterstop de 3 punten hebben binnengehaald. Nu het spel verbeteren en hopen dat we vanaf nu een goede reeks neer kunnen zetten.

UVS speelde met 2-2 gelijk tegen VELO 2 en gezien het spelbeeld hadden dat i.p.v. 1 ,3 punten moeten zijn.