De wedstrijd begon met een emotioneel eerbetoon van UVS, dat speelde met rouwbanden ter nagedachtenis aan voormalig voorzitter Piet Kruit, die recentelijk is overleden. Onder leiding van scheidsrechter A.E. de Winter werd er na een indrukwekkende minuut stilte afgetrapt.

Eerste Helft:

HVV begon sterk en domineerde het balbezit in de eerste tien minuten. Maar al snel nam UVS het initiatief over en creëerde een aantal veelbelovende kansen. In de 14e minuut kopte van der Zwaan van UVS uit een vrije trap op doel, maar de keeper van HVV wist met knap keeperswerk een tegendoelpunt te voorkomen (zie onderstaande foto)

Ondanks doelpogingen aan beide kanten bleef het scorebord onveranderd, tot de 41ste minuut toen HVV een opening vond en Connor Coward de bal in het net schoot. UVS kreeg direct daarna een grote kans om gelijk te maken via Maatoug, maar opnieuw stond de keeper van HVV zijn mannetje en hield zijn doel schoon.

Tweede Helft:

Met een 1-0 achterstand gingen beide teams de rust in. UVS kwam sterk terug op het veld, vastbesloten om de achterstand goed te maken. De tweede helft begon meteen met druk van UVS. In de 46ste minuut miste van der Zwaan een kans op de gelijkmaker, waarna Maatoug in de 58ste minuut wel wist te scoren, waarmee de stand op 1-1 kwam.

Na dit doelpunt zette UVS alles op alles om de voorsprong te pakken. In de 60ste minuut kreeg UVS twee grote kansen, maar het geluk ontbrak om de 1-2 te maken. In de 70ste minuut leek UVS weer dichtbij een doelpunt, maar opnieuw bleef de stand gelijk.

In de 81ste minuut lag UVS-keeper van Belen in de weg bij een kans van HVV. In de 83ste minuut bracht trainer Hage van UVS verse krachten in het veld.  Luuk van der Vlist en van der Zwaan werden bij UVS vervangen door Dubbeldeman en Bouthari. Het was Bouthari die in de 92ste minuut zich liet uitkappen waarna Dekker van HVV het hoofd van Altimari vond die feilloos de 2-1 binnen kopte en daarmee de eindstand op het scorebord zette.

Ondanks een sterk optreden van UVS en verschillende kansen, slaagden ze er niet in om punten mee naar huis te nemen. Het was een teleurstellend resultaat, maar de wedstrijd bleef tot het einde toe spannend. HVV behaalde de overwinning, maar UVS toonde veerkracht en vastberadenheid gedurende de hele wedstrijd.

Overige bijzonderheden: Van der Weijden maakt nog geen rentree bij UVS, 55′ Müller verlaat het veld bij UVS en wordt vervangen voor van Dam, 67′ blessure Hulters. Hij wordt vervangen door Kerkhoff, 83’Luuk van der Vlist en van der Zwaan worden bij UVS vervangen door Dubbeldeman en Bouthari.