Maatschappelijke projecten

Voetballen en werk vinden

UVS hecht een grote waarde toe aan maatschappelijke verantwoordelijkheid en betrokkenheid. De vereniging wil met haar activiteiten waar mogelijk graag een bijdrage leveren aan maatschappelijke projecten die bijvoorbeeld tot doel hebben om een gezonde leefstijl van mensen te bevorderen of mensen op een goede wijze hun weg te laten vinden in de maatschappij.

In dat kader behoort UVS tot een kleine en selecte groep voetbalverenigingen, die participeren in de Dutch Career Cup. Dit is een intensief sportprogramma gekoppeld aan verschillende re-integratieactiviteiten voor Wajongers die werk zoeken. Andere clubs die hierin ook participeren zijn bijvoorbeeld ADO Den Haag, Ajax, FC Utrecht en PSV.

Belangrijke doelstelling is de persoonlijke ontwikkeling van gemiddeld tien deelnemers. Daarbij vormt het voetbalspel een sportieve manier om ook te leren hoe het er op een werkplek aan toe gaat. Ook daar is het belangrijk om op tijd te komen, samen te werken, om kunnen gaan met kritiek en met de mening en sturing van een leidinggevende. Tijdens het traject doen de kandidaten ook activiteiten voor de club, zoals opruim- of onderhoudswerkzaamheden. Het doel van de Dutch Career Cup is deze Wajongers uiteindelijk binnen een jaar aan een vaste baan te helpen.

Gemiddeld drie dagen per week volgen de deelnemers aan het project een voetbaltraining en vier keer per jaar doen zij mee aan een landelijk toernooi met de Wajongers, die ondergebracht zijn bij andere deelnemende voetbalclubs.

Bij UVS worden de Wajongers begeleid door jobcoach en UVS-voetbaltrainer Maikel Heijing.

Dutch Career Cup is een initiatief van de Stichting Life Goals, UWV en USG Restart.