De sponsorcommissie van UVS is verheugd te melden dat Kortho, codeer- en merkspecialist uit Katwijk zich als sponsor aan UVS heeft verbonden.

Meer over onze nieuwe sponsor

Onder leiding van Meindert de Groot jr. maakte Kortho Coding & Marking uit Katwijk een sprong van mechanische stempelboer naar een internationaal opererende Nederlandse producent van hightech codeerapparatuur. Met veel passie voor techniek heeft hij het familiebedrijf omgeturnd naar een succesvol innovator van codeersystemen.


Familiebedrijf

Dertien jaar geleden startte Meindert de Groot jr bij Kortho. Het familiebedrijf, dat in 1926 is opgericht in Amsterdam door dhr. Korthof, begon als leverancier van laboratoriumgereedschappen. In de jaren vijftig nam grootvader Jaap de Groot het bedrijf over. Onder zijn leiding ging het bedrijf codeersystemen zoals een mechanische Rolcoder produceren. Zijn zoon, Meindert de Groot sr., ontwikkelde in de jaren tachtig vervolgens twee nieuwe destijds zeer innovatieve codeersystemen: de Kortho Quickcoder en Hotprinters.

Deze systemen stonden aan de basis van een succesvolle periode, waarin het bedrijf uitgroeide tot een wereldspeler in coderen. ‘Deze productgroepen waren vroeger echte bestsellers en wereldwijd bekend’, aldus junior. Het is een klein wereldje, dus nog altijd kent iedereen Kortho. In mijn zoektochten naar partners helpt dit enorm.

Toen hij bijvoorbeeld drie jaar geleden HP contacteerde om een cartridge Inkjet te ontwikkelen, werd hij direct teruggebeld door iemand die dacht dat hij zijn vader was. Later hoorde hij dat ze elkaar al 30 jaar kenden. De naam Kortho opent dus nog altijd deuren, en er ontstond ook een ijzersterke fundering met veel kennis en faciliteiten. De technologische ontwikkelingen volgden zich in rap tempo op richting hightech digitale codeersystemen.

Vertaalslag

‘Mijn belangrijkste taak is om de wensen van onze dealers en de markt te vertalen naar nieuwe innovatieve printers’, meent De Groot.

Hij onderbouwt zijn uitspraak met een reeks van nieuwe, succesvolle codeermachines die de afgelopen jaren op de markt zijn gekomen. De reeks startte met de Kortho GraphicJet Hi-Res Piëzo inkjets (P-series) uit 2000 voor het coderen van dozen. Deze GraphicJet is doorontwikkeld in 2015 en 2018 met nieuwere modellen (X-series) en is tot vandaag een echt succesnummer; betrouwbaar en onderhoudsvrij.

Vervolgens introduceerde het bedrijf nieuwe Thermo Transfer printers (TTO) voor het coderen van verpakking foliën zoals bijvoorbeeld verse groenteverpakkingen. De innovatieve 3e generatie Kortho TT-series is de laatste geïntroduceerde TTO-printer.

Volgens De Groot is deze 3e generatie printer de ultieme TTO-machine. ‘Deze machine is ontwikkeld volgens ons SLIMLINE- concept. Naast de genoemde software-voordelen heeft deze printer een extreem lang printlint van 1.800 meter, is het volledig elektrisch en heeft het een gepatenteerde zelfregulerende printkopdruk en lintspanning. Zelfs een oneven printoppervlak heeft geen invloed op de printkwaliteit, wat het systeem betrouwbaar en vergevingsgezind maakt.’

Ook benadrukt Meindert de Groot dat alle Kortho codeersystemen 100% Made in Holland zijn. Uniek voor Nederland. Nederlandse klanten hebben zo direct contact met de fabrikant en niet met een dealer. Als fabrikant bieden ze zo de grootst mogelijke expertise.

Daar waar een dealer afhankelijk is van de kennis van een vaak buiten Europa gelegen fabrikant.

Gratis software

Een belangrijke stap van de inhaalslag die Kortho maakte, was de strategische keuze om haar eigen Kortho Control Center printersoftware gratis aan te bieden. Daarnaast heeft het haar printers omnicompatible gemaakt voor software van derden, zoals NiceLabel, BarTender, SAP, Microsoft Dynamics, et cetera. ‘De wereld is onze IT-supplier’, zegt De Groot. ‘Onze klant mag zelf kiezen waar ze mee werken. Of wij adviseren ze daarin op basis van hun specifieke codeerbehoefte.

Wil je zelf ervaren hoe het is om met Kortho samen te werken? Wij staan te popelen om kennis met je te maken!
Bezoek onze website www.kortho.com voor meer informatie over Kortho Coding & Marking. Sinds 1926 zijn wij dé wereldwijde partner voor alle coding en marking oplossingen.

Bezoek adres
Kortho Coding & Marking
Lageweg 39
2222 AG Katwijk ZH. Nederland
T 071-40 60 470

Wilt u UVS ook sponsoren?
Neem dan contact op met Kevin Beerenfenger van de sponsorcommissie via sponsoring@uvs-leiden.nl of met Lucas Riethoven via voorzitter@uvs-leiden.nl / 06-11358519

Klik hier voor onze sponsorgids en de diverse mogelijkheden om u als sponsor aan UVS te verbinden.

3 dagen geledenReünie 2024 weer amusant en gezellig
5 dagen geledenIn memoriam Piet Kruit (1926 – 2024)
5 dagen geledenJanson & Bolland nieuwe sponsor UVS