Met een periodetitel op zak ging UVS op jacht naar de elfde zege op rij. Nadat vorige week Soccer Boys overtuigend werd verslagen, kwam SVC’08 naar de Kikkerpolder. Na een gelijk opgaand eerste halfuur trok UVS de wedstrijd meer en meer naar zich toe. Dit resulteerde in een verdiende 2-0 overwinning, waardoor UVS nog altijd slechts drie verliespunten heeft.

De openingsfase van de wedstrijd bestond vooral uit het aftasten van beide teams. SVC’08 creëerde weinig, doordat het verdedigingsduo Sven Verlaan en Mart Spierdijk de aanvallers geen meter ruimte gaven. Aan de overkant zorgden de Leidse aanvallers in het begin ook nog niet voor veel gevaar.

Toch kwam UVS na ruim een halfuur spelen op voorsprong. Een schitterende individuele actie van Jimmy Brugman -inclusief panna- bezorgde de middenvelder een doortocht naar het doel. Het enige wat de Wassenaarse verdediging nog restte, was het maken van een overtreding. Dit gaf Tomas Tavilla de kans om vanaf elfmeter voor de openingstreffer te zorgen. De spits maakte geen fout: 1-0.

Kort voor rust was er nog een goede mogelijkheid voor de bezoekers. Middenvelder Elliot Pattinama haalde uit van een meter of 25 en zag zijn bal via de onderkant van de lat uit het doel stuiteren. Er was enige twijfel of het leer over de doellijn was, maar de scheidsrechter liet het spel gedecideerd doorgaan. Daardoor ging UVS met een minimale voorsprong aan de thee.

Man van de wedstrijd Boy Tetteroo vond het geen verrassing dat het een lastige wedstrijd was: ,,We wisten dat SVC’08 een van de stuggere tegenstanders is van deze competitie. Vooral in de eerste helft lieten ze ons niet ons eigen spel spelen.” De buitenspeler beaamt dat UVS in de tweede helft wel duidelijk de betere partij was. Dit werd uiteindelijk verzilverd door Tetteroo zelf. Na slordig balverlies van de verdediging van SVC’08 kapte hij de laatste man uit, om de fout vervolgens zakelijk af te straffen.

Klik op de foto’s om te vergroten

Het verzet van SVC’08 was gebroken. De uitploeg wisselde nog veel, maar de ingebrachte stormrammen konden geen potten breken. De periodekampioen won daardoor met 2-0, maar is nog lang niet waar het wil zijn. ,,Vorige week wonnen we de periode,” vervolgt Tetteroo, ,,dat is natuurlijk al mooi. Maar er wacht natuurlijk nog wel een grotere prijs aan het eind van het seizoen.” Of UVS niet allang zeker is van het kampioenschap? ,,Haha, natuurlijk niet. Pas als je de schaal optilt aan het eind van de competitie.”

Doordat Vitesse Delft eveneens won, blijft het gat met de nummer 2 vijf punten. Komende week gaat UVS zich opmaken voor de uitwedstrijd bij Westlandia. De ploeg uit Naaldwijk completeert samen met Vitesse Delft, HVC’10 en DSO de top 5 van de tweede klasse C. UVS zal alles op alles zetten om de twaalfde (!) overwinning op rij te behalen. Opvallend nog; de Leidse ploeg hoefde pas vier keer af te trappen na en tegendoelpunt. Het zijn cijfers om mee thuis te komen.

UVS – SVC’08 2-0 (1-0) 36. Tavilla 1-0 (penalty), 85. Tetteroo 2-0.

UVS: Van Wanrooij, Pison, Spierdijk, Verlaan, Van Kempen (88. Van Dam), De Roy van Zuydewijn, Leugering (63. Hulters), Brugman, Dubbeldeman (63. Van Vliet), Tavilla (81. Geus), Tetteroo (88. Maatoug).

SVC’08: Lammerding, Massaoudi, Bos, Van de Water, Soonieus (84. Dufour), De Bruin, Spaans, Pattinama (71. Rog), Boateng (84. Railyson Roosberg), Van de Meent (63. Hoekstra), Hughes (84. Ronald Roosberg).

logo LAV

Door Jelle van der Walle

1 week geledenUVS lijdt teleurstellende nederlaag tegen SV Nieuwkoop: 3-1
2 weken geledenMilan Werk van Voorschoten’97 naar UVS
2 weken geledenRody Redel keert terug op het oude nest!