Voorafgaand het duel tegen HVV presteerde de ploeg van UVS trainer Kevin Krishan wisselvallig. Met twee nederlagen, twee gelijke spelen en twee overwinningen bivakkeerde zijn ploeg in de tweede helft van de ranglijst. Aan de zevenklapper vorige week bij DHC mocht niet al teveel waarde worden gehecht. De club zag vorig seizoen de voltallige selectie en trainer verkassen naar VUC. Met nul punten en inmiddels 39 tegentreffers stond de ploeg stijf onderaan.

Wim Mugge
Wim Mugge met Henk Brandt

Zaterdagmiddag was HVV dus te gast bij de blauwwitte Kikkerpolderploeg. Beide clubs troffen elkaar voor het laatst in de zondag eerste klasse in 2012. De hernieuwde kennismaking werd een succes voor de thuisclub, al was er geduld nodig. Na een 1-2 achterstand bij rust werd na de pauze orde op zaken gesteld door de Leidenaren. Met een klinkende 5-2 zege werden de broodnodige punten gepakt en de aansluiting met de middenmoot voor dit moment verzekerd.

De wedstrijd was nog geen vijf minuten oud toen Tomas Tavilla de bal in de voeten van tegenstander Conner Coward schoof, die vervolgens het cadeautje ter plekke uitpakte (0-1). Bij de gastheren was het vooral Loyd van der Wilden die vanaf de linkerflank met uitstekende voorzetten voor het nodige gevaar zorgde bij het vijandelijk doel.

UVS had pech dat Enrico Geus de binnenkant van de paal trof, na wederom een aangesneden voorzet van Van der Wilden. Kort daarop kreeg UVS wel de verdiende gelijkmaker. Boy Tetteroo scoorde na een dubbele een-twee op fraaie wijze. Lang konden de blauwwitten niet genieten van de gelijkmaker. Een strakke voorzet in dezelfde minuut werd snoeihard binnen gekopt (1-2). De Kroonleeuwen bleven in de eerste helft gevaarlijk met een sterk spelende Conner die de verdediging van de thuisclub de nodige problemen bezorgde.

Met Mitchell Abdoel en Raul Dubbeldeman voor Geus en Van Zuydewijn moesten de gastheren na de thee snel op zoek naar de gelijkmaker. Abdoel had na een klein uur spelen zijn kans moeten verzilveren, maar faalde opzichtig. Kort daarop voerde Krishan weer een dubbele wissel door. De inbreng van Lars Verlaan en Jesse Hulters voor Axel Pison en Ruben Leugering maakte de bedoelingen van de trainer duidelijk. Organisator Mart Spierdijk kopte uit een corner de gelijkmaker binnen(2-2).

De thuisploeg, die het in de eerste helft knap lastig had, hoefde na de 2-2 niet veel meer te duchten van de Haagse ploeg. De fase van Dubbeldeman brak aan. Met een fraaie dribbel, waar hij meerdere tegenstanders het bos mee in stuurde, werd een zekere treffer door doelman Guus Dicke onreglementair voorkomen. De benutte strafschop van Tetteroo betekende de 3-2 en de rode kaart voor de doelman.

Abdoel maakte vervolgens aan alle onzekerheid een eind door de 4-2, wederom een trap vanaf elfmeter, in twee pogingen binnen te schieten.

De Hagenaars kregen in de slotfase nog de mogelijkheid op de aansluitingstreffer, maar misten. Het laatste woord was voor Abdoel die de einduitslag bepaalde (5-2). Spierdijk over het duel: ,, In de tweede klasse kon je met een slechte wedstrijd toch nog een goed resultaat halen. In de eerste klasse moet de ploeg minimaal een zeven scoren voor een goed resultaat. De eerste helft was geen zeven waard, de tweede helft juist een zeven plus.”

Smaakmaker Dubbeldeman: ,,Ik ben blij dat ik bepalend ben geweest. Lange tijd heb ik te kampen gehad met een blessure. Er moest vandaag gewonnen worden om aansluiting te krijgen. Vooral in de tweede helft heb ik een goed voetballend UVS gezien. Dit smaakt naar meer.”

De beelden van UVS TV volgen Z.S.M.

UVS-HVV 5-2 (1-2).  50-1,  14.. Tetteroo 1-1, 15.Gorlee 1-2 63 Spierdijk 2-2, Tetteroo 3-2, 82 Abdoel  4-2,  91Abdoel 5-2.

Basisopstelling UVS: Kerkvliet, Verlaan, Spierdijk, Pison, Van Kempen, Van Zuydewijn, Leugering, Tavilla, Geus, Tetteroo, Van der Wilden.

Foto’s: met dank aan de collega’s van Haaglandenvoetbal.nl (Patrick Gorlee)