In 2018 liet Koos thuis al zijn UVS jubileum geschenken zien

Op 22 november 2023 werd hij nog feestelijk gehuldigd met zijn 75-jarige lidmaatschap van UVS, vandaag bereikte ons het trieste bericht dat Koos Veefkind op maandag 25 maart is overleden in de leeftijd van 87 jaar.
Op 8 mei 1948 werd Koos als 12-jarige lid van UVS en stopte pas na 45 (!) aaneengesloten jaren bij UVS zijn carrière als actief voetballer.

Koos doorliep alle jeugdelftallen en toen UVS in 1962 stopte met betaald voetbal werd hij samen met een aantal jeugdige talenten opgenomen in het eerste elftal en maakte daar als rappe rechtsbuiten snel naam. In 1964 vierde hij in de hoofdmacht het eerste kampioenschap bij de amateurs met promotie naar de eerste klasse. Met 16 treffers heeft hij nog steeds een plaatsje in de topscorerslijst.

In 1962 startte UVS met een flink gewijzigd elftal bij de amateurs. Koos knielend 1e links

Kampioen werd hij ook met de zaterdagafdeling en ook bij de veteranen waren er vele successen. Gedurende een zeer lange tijd was Koos ook actief als vrijwilliger in de kantine van de blauwwitten.

“Een in beton gegoten band met UVS” zo typeerde Cees Mentink van Leiden Amateurvoetbal ooit de relatie van Koos met zijn club.
Die band is nu verbroken. Wij blijven Koos met respect gedenken en wensen alle nabestaanden veel sterkte met dit verlies.

Op vrijdag 29 maart wordt afscheid genomen in besloten kring.

Het Bestuur van UVS

3 dagen geledenReünie 2024 weer amusant en gezellig
5 dagen geledenIn memoriam Piet Kruit (1926 – 2024)
5 dagen geledenJanson & Bolland nieuwe sponsor UVS