Wij vernamen het droevige bericht dat afgelopen maandag voormalig eerste-elftalspeler Cor Pennenburg op 77-jarige leeftijd is overleden.

Zoals vele Leidse talenten begon Cor met voetballen bij Oranje Groen, toen nog spelend aan het Zwarte Pad. Na Roodenburg, kwam hij naar UVS.

Dat was in de jaren 70. UVS speelde toen in de Hoofdklasse.

Cor was een echte “bikkel” en bracht menig aanvaller tot wanhoop.

Op de foto, uit 1976, zit hij te midden van een talentrijke en jeugdige lichting. Cor was door zijn inzet en mentaliteit een voorbeeld voor de jeugd.

Maar tijdens wedstrijden en trainingen maakte hij wel duidelijk dat hij als 30-plusser niet zomaar zijn plek in UVS 1 afstond. Dan moest je eerst letterlijk langs hem heen.

1976 UVS 1. Staande v.l.n.r.: Gerard Desar (trainer), Piet Kruit (voorzitter), Piet van Putten, Cees du Prie, Frits van der Heiden, Peter van der Wal, Aad Otto, Wim van Loef (elftalleider), Koos Hannaart, Wim Polane (secretaris), Arie Lagendijk, Arie van der Hoogt (penningmeester) en Wil Henskens.

Geknield v.l.n.r.: Kees Pouwiel (verzorger), Henk Zandbergen, Bert Kort, Fred Filippo, John Verschoor, Cor Pennenburg en Hans Neuteboom.

Na zijn voetballoopbaan werd hij door diezelfde tomeloze inzet en mentaliteit een gewaardeerd trainer van Kickers ’69, Unitas Leiden, Randstad Sport en VNL.

Opnieuw is er een topper uit de gouden Leidse voetbalperiode overleden. Cor was een voorbeeld voor hoe je met de juiste mentaliteit de top bereikt en je daar ook lang kan handhaven.

Wij wensen zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en verdere familie veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

EergisterenMeld je aan voor het UVS klusteam!
3 dagen geledenKledingsponsor worden?
6 dagen geledenZomerstop