Wij vernamen het droevige bericht dat afgelopen zondag 25 oktober voormalig speler/trainer Bert Jansen op 69-jarige leeftijd is overleden.
Bert leed aan Alzheimer.

Zijn succesvolle voetbalcarrière begon in Leiden bij VNA, LDWS en Roodenburg. Op 18-jarige leeftijd kwam hij bij Sparta. Van 1972 tot 1982 speelde hij onafgebroken in Sparta 1 ….. 285 wedstrijden. Met dit aantal staat hij op een 7e plek in The Wall of Legends, de erelijst van Sparta van meest gespeelde wedstrijden in het eerste elftal. In 1978 maakte Bert deel uit van de voorlopige WK-selectie voor het WK in Argentinië. Voor de definitieve selectie viel hij af.

Bert speelde al die jaren in het betaald voetbal als semiprof. Dit had alles te maken met zijn dagelijks werk als drukker bij het Leidsch Dagblad. Als 14-jarige trad hij daar in dienst. Vanaf ’s ochtends vroeg bij de krant en ’s middags trainen op zijn geliefde Kasteel.

In 1991 verhuisde de drukkerij van het LD naar Haarlem. Bert nam de nodige apparatuur over en begon zijn eigen drukkerij, genaamd, hoe kan het ook anders, Drukkerij Sparta. De officiële opening werd gedaan door de legendarische trainer Denis Neville. Zoals hij voetbalde was hij altijd druk met zijn nieuwe trots. Vele edities van het clubblad de Blauwwitter en niet te vergeten de 3 UVS-jubileumboeken, 70, 75 en 100 jaar, zijn daar van de persen gerold.

Zijn uitgebreide en trouwe klantenkring was te danken aan de gastvrijheid …. je kon er altijd binnen lopen.

Na zijn Sparta-periode kwamen Bert en zijn maatje Leendert de Goeij, ook oud-Spartaan,  zoals dat heet “afbouwen” bij UVS. Wat heet afbouwen. Bert bracht als aanvoerder na 2 kampioenschappen, in 1984 en 1986, UVS weer terug in de felbegeerde Hoofdklasse.  

25 mei 1986 kampioen van de 1e klasse en terug in de Hoofdklasse! Aanvoerder Bert opent de champagne!

In die periode was hij verder actief als trainer. Begonnen bij UVS als jeugdtrainer en later als succesvol trainer bij ARC. Zijn drukke werkzaamheden stonden een verdere trainersloopbaan in de weg. In 2017 hield drukkerij Sparta op te bestaan en ging Bert met pensioen.

Wat was hij trots op zijn 2 kleinzoons, beiden spelend in de jeugd van ADO. Trots als een opa, kon hij er over vertellen. Aanvankelijk als chauffeur naar trainingen en wedstrijden. Totdat dat niet meer kon en die vreselijke “sloper” genaamd Alzheimer toesloeg.

Wij wensen zijn vrouw Yvonne, kinderen en kleinkinderen veel sterkte met dit verlies.

EergisterenMeld je aan voor het UVS klusteam!
3 dagen geledenKledingsponsor worden?
6 dagen geledenZomerstop